Last news in Fakti

17 Май, 2022 15:03 10 392 10

Mercedes пенсионира един от масовите си модели

  • mercedes-benz-
  • b-klasse
Mercedes пенсионира един от масовите си модели - 1

Mercedes-Benz B-Klasse ще изчезне от моделната гама на немската компания през 2025 г., съобщава испанското издание Motor.es . Причината за пенсионирането на модела е очевидна - в бъдеще търсенето на подобни коли тип миниван ще спадне още повече, а потенциалните купувачи все повече ще започнат да преминават към компактни кросоувъри.

Например, такива като Mercedes-Benz GLA или GLB (най-новият модел, между другото, може да има три реда седалки). Припомняме, че първото поколение на B-класата с индекс W245 влезе в продажба през 2005 г. Този модел е построен на същата платформа като A-Klasse, но е позициониран едно стъпало по-нагоре.

Първото поколение на автомобила имаше предно предаване, но при модела от второ поколение се появи трансмисия със задвижване на всички колела като опция. Mercedes-Benz B-Klasse се радва на интерес и сред българските клиентr на пазара за употребявани автомобили.

Кратка справка в най-големия автомобилен сайт у нас mobile.bg показва, че към момента у нас се предлагат над 300 екземпляра от Mercedes B-Klasse във всичките ѝ генерации.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Траяна - Вземи ме ФЕН

    2 2 Отговор
    Човечеството е божество!
  • 2 хъхъ

    14 4 Отговор
    Масови друг път.
  • 3 asd

    13 5 Отговор
    Много твърдо вози. Ръжда.
  • 4 Калитко

    16 7 Отговор
    Това просто никой не го купува за това са го пенсионирали.

    Коментиран от #6

  • 5 Орел

    7 7 Отговор
    Жалко. Хубава кола.
  • 6 Гост

    16 12 Отговор

    До коментар #4 от "Калитко":

    Идеална компактна градска кола за пазаруване и за каране на децата на училище. По-добра във всяко отношение от френските алтернативи в този клас.

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Млад Перниканец

    7 7 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Но не е по-добра от ГОУФО.Само по скъпа.
  • 8 Абе

    5 7 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Карам си пежото и не ми пука,поне не е постояно в сервиза като това возило.
  • 9 Дфен

    1 1 Отговор
    Ще почерпя
  • 10 БАРС

    1 0 Отговор
    А в mobile DE влезте пълно с тях и са ефтини.Та имам познати майстори в Германия бях при тях да сменям маслото и на платформата беше вдигнат мерс А класа и майстора го чувам като се нрвира на мерса.Питам го какво става а честно отговорът му беше Ако копуваш кола всяка друга купи но не А КЛАСА НИТО ПЪК В КЛАСА много се повреждат и трудни за ремонт .Челсъм в одзиви в руските сайтове и там се оплакват.Да има и от тях са добри но много малко като общо са зле