Отидете към основна версия

133 779 37

Три евтини автомобила на старо с изключително здраво окачване

  • автомобилът на старо-
  • евтини коли-
  • здраво окачване

Предвид основния пазар на автомобили у нас, който засяга т.нар. коли "втора ръка", както и доста поразбитата ни напоследък пътна мрежа, решихме да ви разкажем за три коли, които имат окачване, което е по-здраво от това на останалите. Това са сравнително евтини коли, които се предлагат на българския пазар за употребявани автомобили и които могат да се справят с този пътен тормоз. Ето кои са те, а екземпляри от тях можете да намерите ТУК.

Dacia Logan


Смело поставяме Logan на първо място. По-конкретно става дума за второто поколение на модела, което стана още по-привлекателно отвън, а технически почти не се промени. Има същия надежден двигател, но тази кола се цени основно заради ниската цена и най-вече заради отличното си окачване. То е специално подсилено за пътища, като нашите, а успехът му се дължи на добре подбрани амортисьори и пружини, които издържат на много силни удари от дупки и неравности.

Nissan Almera


Nissan Almera е втората кола в нашия рейтинг. Този автомобил не е толкова популярен на нашия пазар, но екземпляри от него се срещат. По-конкретно говорим не за японския, а за версията G11 (2012–2018 г.), която се прави на базата на гореспоменатия Logan.Технически окачванията са подобни, но поради по-тежката каросерия, окачването на Almera все пак е малко по-различно.

Skoda Octavia


Лифтбекът Skoda Octavia също има изключително прилично окачване. Говорим за третото поколение на модела Typ 5E от 2012 година. В допълнение ще кажем, че моделът може да се похвали с висока надеждност и това ще бъде потвърдено от много автомобилисти. И странното е, че окачването е доста по-здраво от това на аналогичния VW Golf, макар Octavia да е по-голяма и по-тежка. Опитът от този модел показва, че е в състояние да издържи безпроблемно десетки хиляди километри по черен път.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 84 гласа.

Свързани новини