Отидете към основна версия

75 497 45

Списък с ултранадеждни и неразрушими автомобили

  • автомобилът на старо-
  • надеждни коли

Показваме ви осем коли, които могат да се движат десетилетия

Изданеито CarBuzz състави един интересен списък с автомобили, които „отказват да умрат“. Според журналистите тези модели могат да карат десетилетия. Рейтингът включва бизнес седани, компактни модели и дори едно SUV,всички те - характеризиращи се с прост дизайн, надеждни двигатели и непретенциозна поддръжка. И така първото място в класацията заема Toyota Camry от 1992 г.

Според сайта CarBuzz, тези осем неразрушими коли от миналото ще надживеят всяка съвременна кола, като единственото условие е те да се обслужват навреме. Списъкът е доста еклектичен. Има бизнес седани, компактни модели и дори SUV-та. На първо място, както вече споменахме е Toyota Camry от 1992 г., която отдавна си е спечелила репутацията на свръхнадежден автомобил.

Втората позиция в рейтинга е заета от Honda Accord (от 1989 г.). Някои от тези автомобили все още са в ръцете на първите собственици, въпреки че вече са изминали над 1.5 милиона километра. Старите Volvo, произведени преди 1996 г., също се отличават с невероятна надеждност. Моделът P1800 дори влезе в Книгата на рекордите на Гинес, когато числата на километража му преминаха границата от три милиона мили, или 4.9 милиона километра.

Разбира се, списъкът включва и Volkswagen Beetle Type 1 (1950-1979), който може да бъде "убит" само от ръжда или сериозна катастрофа. Същото мажи и за дизелът Mercedes-Benz 240D/300D. Без сериозни повреди тези немски седани могат лесно да изминат 800 000 километра, въпреки че има екземпляр, навъртял 4.6 милиона километра.

Няма кака и в този списък да не попадне символа на Ню Йорк - Ford Crown Victoria, на която писателят Джон Хайнър посвети книгата The Car I Couldn't Wear Out (буквално - "Колата, която не можах да изхабя"). Единственото SUV в списъка е Jeep Cherokee XJ (1987-2001), и то с четирилитров редови шестак.

И накрая, последното място в класацията се заема от Geo Prizm, известен още като Toyota Sprinter. Това са първите коли на Toyota, произведени в Съединените щати, използвайки принципите на производство и управление на Toyota Way - оттук и високото качество и надеждност.

Обяви за продажба на екземпляри от изброените в списъка на CarBuzz автомобили, можете да откриете в най-големия сайт автомобили у нас mobile.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 51 гласа.

Свързани новини