Last news in Fakti

13 Май, 2022 14:27 38 839 13

Най-надеждните малки автомобили с голям пробег

  • автомобилът на старо-
  • употребявани автомобили-
  • голям пробег
Най-надеждните малки автомобили с голям пробег - 1

Автомобилните експерти от carbuyer направиха любопитен рейтинг за надеждност, засягащ автомобили с голям пробег. Класацията показва бюджетни модели, които са готови да служат на своите собственици дълги години, без да им създават сериозни проблеми и да пазят семейния бюджет непокътнат. Ето и кои са те.

Hyundai i10 (2008-2013)

Най-надеждните малки автомобили с голям пробег


Компактен автомобил, идеален за градска среда. От време на време някои спомагателни агрегати се нуждаят от поддръжка и подмяна, но това не изисква големи разходи.

Ford Ka (2009-2016)

Най-надеждните малки автомобили с голям пробег


Друга градска кола, характеризираща се с издръжливост и мотор с огромен ресурс. Най-често трябва да обслужвате електрическите и горивните системи, както и отделни части по окачването.

Volkswagen Polo (2009-2017)

Най-надеждните малки автомобили с голям пробег


"Народният" субкомпактен хечбек, който отдавна е доказал своята надеждност. Сред слабите места са спирачките, системата за охлаждане и отопление, електрическата система и някои елементи от шасито.

SEAT Ibiza (2006-2009)

Най-надеждните малки автомобили с голям пробег


Доста надеждна субкомпактна кола, която се характеризира с мотори с голям ресурс. Проблемите са свързани с периодични ремонти на скоростната кутия и окачването.

Mazda MX-5 (2005-2015)

Най-надеждните малки автомобили с голям пробег


Обикновено спортните автомобили не са особено надеждни, но Mazda MX-5 е изключение от правилото. Проблемите с електрониката, горивната система или скоростната кутия се решават с адекватни разходи.

BMW 2-Series (2014-2021)

Най-надеждните малки автомобили с голям пробег


Удобна, компактна, мощна и надеждна кола, която въпреки имиджа на доста от моделите на марката, няма да навреди сериозно на финансите ви, стига да се обслужва редовно.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Притежател

    7 33 Отговор
    Симпатични колички в статията, тип "картинг".
    Предпочитам колите с двигател над 2,5л обем и поне 250к.с.

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    22 14 Отговор

    До коментар #1 от "Притежател":

    От изброените само Миатата и 2-ра серия са приятни за каране коли, а другото са просто евтини компактни сапунерки.
  • 3 Перник

    14 4 Отговор
    Ами гоуфа tdi, обидих се
  • 4 Малко фактите ги няма

    34 1 Отговор
    Авторе тез коли с кои двигатели са, коя колко километра е тествана, при какви условия? Май тая класацийка е като за деца
  • 5 Пълни глупости

    20 4 Отговор
    Поло-то е пълен боклук.Един приятел си купи такова през 2011-та с двигател 1.2TSI чисто ново.Двигателя работеше шумно и харчеше масло което струваше 29лв/л а разхода на гориво беше доста висок за този смешен работен обем.Малко преди гаранцията да изтече се скапа моторчето на чистачките за чиято смяна се наложи чакане над 1 месец.
  • 6 Психo от Курило

    4 6 Отговор
    От показаните само с Форда не съм се срещал (нямам и желание) . Напълно нормални и приятни за каране. BMW-то си е съвсем друга категория, скъп и луксозен, машина си е. За мен специално носи духа и визията на старите Е30. За Сеата мога да кажа , че това за здравия мотор е така (имам Поло от същата година). Проблем с мотора и окачването за 400 000 км не съм имал, не вярвам и по-новото Поло да ги има. Сменил съм само амортисьори и тампони, ама за толкова км. това е нормално.Хюндая е много корава машинка , жена ми мачка една такава 6 години. Пробрем съм имал само с ауспуха и катализатора. Ако има драскотини е наложителна бърза обработка, иначе ръжда. Маздата ми е мечта и успея ли, един ден ще я подкарам по някой път с много завои. Идеален автомабил за шофиране.
  • 7 Волвар

    1 4 Отговор
    Защо в класацията има само мъници?
  • 8 Нане

    3 2 Отговор
    карам поло класик III 1.6 1999 г .пушка е сака сал бензин, смяна масло и филтри
  • 9 някой си

    2 10 Отговор
    ЗАщо съм на мнение , че всички посочени по-горе са боклуци !?
  • 10 един друг

    3 3 Отговор
    Сеат Ибиза има возия като детска лагерна количка. Не знам как някой може да се вози в нея.
  • 11 раТко хиперкара

    1 0 Отговор
    Радко,Радко да беше си останал на село ве!
  • 12 Ицо

    8 0 Отговор
    Тази класация трябва да е оглавена от Хонда Сивик. Неубиваем автомобил.

    Коментиран от #13

  • 13 един от стадото

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Ицо":

    ми то тогава нямаше да има класация нагоре, само надолу. Сивика идва малко големичък за нея. И един Джаз щеше да се справи с тия