Отидете към основна версия

13 977 60

Lada започна производството на новата Niva

  • lada-
  • niva-
  • лада-
  • автоваз

Руският всъдеход е „загубил“ част от екстрите си

АвтоВАЗ върна Lada Niva на поточната линия в нова конфигурация, която да представя максимума от автомобила, без това да се отразява от недостига на вносни компоненти. С две думи, руският всъдеход, подобно на други модели на компанията е загубил част от своите екстри, за да продължи да бъде в производство, без това да се отрази на времето за доставки и цената.

Според информация от руски медии, новата Niva пристига в опростен вариант с екстри като хидравлика на волана, електрически предни стъкла, ISOFIX за закрепване на детски столчета, дневни светлини, борд компютър и 16-цолови джанти. Липсват системи като ABS и въздушни възглавници.

Под капака продължава да работи 1.7-литров бензинов двигател с мощност от 83 конски сили и максимален въртящ момент от 129 нютон метра. Трансмисията е механична с пет предавки, а въртящият момент се предава към четирите гуми. Все още не е ясно каква ще е цената на обновения модел, но вероятно тя ще бъде по-ниска от тази на „по-богато“ оборудвания модел. От Lada се хвалят, че за първите шест месеца на годината са продадени общо 74 714 автомобила от които 13 231 са били от модела Niva.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 73 гласа.

Свързани новини