Отидете към основна версия

6 357 31

Много внимавайте, когато купувате употребяван електромобил

  • електромобил-
  • батерия-
  • цена-
  • употребяван автомобил

Батериите често пъти струват повече от самата кола на старо

Семейство във Флорида бе сериозно разтревожено, след като разбра колко струва смяната на батериите за техния електрически автомобил втора употреба. Оказва се, че сумата е по-висока, отколкото са платили за своя употребяван Ford Focus Electric от 2014 г.

Въпросният Focus Electric е закупен за дъщерята в семейството - 17-годишната Ейвъри Сивински, която е силно развълнувана да има кола, за да я кара до и от училище. Семейството плаща 11 000 долара за колата, която е с пробег 96 560 км.

„В началото беше добре“, разказа Сивински пред KVUE News , филиал на ABC. „Обичах колата толкова много. Беше малка, тиха и сладка. Не създаваше никакви проблеми, Но изведнъж спря да работи.

Момичето се радва само шест месеца на своя Focus Electric, преди таблото да светне с предупредително съобщение. Първоначално семейството не подозира колко ще струва и каква е повредата.

Оказва се, че това е доста често срещан проблем за тази конкретна кола, а и по принцип за употребяван автомобил. От представителството на Ford заявяват, че старата батерия вече не работи и трябва да се смени с нова, която ще струва "само" 14 000 долара.

Това е с 3000 долара повече, отколкото семейството плаща за колата , а офертата включва само батерията без разходи по монтажа ѝ. Разходите за монтаж и труд правят цената за смяна на батериите още по-висока.

След като отказват да дадат толкова много пари за ремонта и смяната на батерията от дилърството им предлагат да я изкупят, но сумата, която дават за електромобила с повредена батерия е $500.

Посланието на семейството към хората, които искат да купят електромобили е, да направят сериозно проучване. Батерията е една от най-сложните и важни части на електрическо превозно средство, което я прави трудна за подмяна и много скъпа.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 19 гласа.

Свързани новини