Last news in Fakti

23 Февруари, 2023 10:17 5 637 0

Електромобилът Nissan Ariya поевтиня с... $9000

  • nissan-
  • aria-
  • цена
Електромобилът Nissan Ariya поевтиня с... $9000 - 1

Решението на Tesla да намали цената на Model 3 и Model Y в Китай със 17% в началото на януари се превърна в катализатор за падащите цени на най-големия пазар на електрически автомобили в света. Китайските марки XPeng и Aito първи последваха нейния пример.

Ще припомним и, че миналата седмица Toyota намали цената на кросоувъра bZ4X в Китай с повече от $4000. Сега, следващият в този списък е Nissan. Компанията обяви намаление на цената с $8750 за електрическия кросоувър Ariya. Любопитното е, че драстичното намаление се отнася за всичките четири модификации налични на китайския пазар.

Според информация на CnEVPost взета от уебсайта на съвместното предприятие Dongfeng Nissan, началната цена на Ariya е 32 770 долара. Отстъпката в цената обаче не е постоянна и ще бъде валидна от 17 февруари до 31 март 2023 г. Компанията вероятно иска да види как намалението на цената ще се отрази на продажбите.

Електромобилът Nissan Ariya поевтиня с... 00

В момента Nissan предлага няколко изцяло електрически модела в Китай. По-специално Leaf, e-NV200 и електрифицираната версия на седана Sylphy, известна в САЩ като Sentra. Въпросният Ariya е най-скъпият от тях.

За да не предизвиква протести, какъвто беше случаят с Tesla, компанията предостави компенсация на тези, които вече са успели да закупят Nissan Ariya на предишната по-висока цена. Производителят обещава да върне 730 долара на собствениците, закупили кросоувъра преди 31 декември 2022 г., и 1460 долара на онези направили покупка между 1 януари и 16 февруари 2023 г.

Да видим обаче дали китайците ще бъдат доволни от това решение. Въпреки протестите, Tesla не направи отстъпки на клиентите. Сега остава да видим дали Nissan ще намали цената на Ariya и на други световни пазари. За сравнение, в САЩ началната цена на електрическия кросоувър е $43 190.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА