Отидете към основна версия

13 294 17

Най-добрите 10-годишни седани (от 12-те коли в класацията само две не са японски)

  • седани-
  • класачия-
  • надеждност-
  • удовлетвореност

Авторитетното американско издание Consumer Reports състави списък на седаните от 2012 г. на базата на удовлетвореността на техните собственици. Експертите комбинираха резултатите от собствените си изследвания с опита на шофьорите и избраха най-икономичните и надеждни седани, които собствениците им биха купили отново, ако имаха възможност.

Резултатът е списък от 12 модела, по-голямата част от които, както се очакваше, са японски. Toyota оглавява класацията с три модела от 2012 г. - Corolla, Avalon и Camry. Особено доволни се оказват потребителите на Lexus ES, които отбелязват луксозния интериор и икономичността на седана спрямо динамичните ѝ показатели - 10,2 литра гориво на 100 километра.

Още по-икономична, но по-назад в класирането е Mazda6 с V6 мотора с мощност 272 конски сили. Тя харчи 9.4 литра на 100 километра, но не може да се похвали с толкова скъп интериор. Бизнес седанът Acura TL, който дори и сега се продава доста скъпо има богато оборудване и харчи 10.2 литра гориво на 100 километра. След него се нарежда Honda Accord с приблизителна цена от $ 12 500 и девет литра на сто километра разход.

Подобен разход на гориво има и Acura TSX от 2012 година, който потребителите оценяват за нейната надеждност, икономичност и висока безопасност. Списъкът включва още седана Infiniti G, който е оборудван със същия двигател като спортния автомобил Nissan 370Z. Въпреки това, по отношение на удовлетворението на клиентите, той е на опашката в топ 10.

Subaru Legacy със задвижване на четирите колела струва повече, но има един от най-добрите показатели за разход на гориво в списъка - 8.7 литра на 100 километра. В класацията има и няколко седана, които не са японско производство. По-конкретно те са само два - Mercedes-Benz E-Klasse, който е и най-скъпият модел, но и с най-модерни системи за безопасност, както и единственият "американец" в рейтинга, спечелил висока оценка за 10 години служба - Buick LaCrosse.

Преди това експертите направиха класация на най-ненадеждните японски автомобили. Извадката от автомобили, които разочароваха собствениците си въпреки репутацията на „японците“, включваше седана Infiniti Q50, пикапа Nissan Titan, небезизвестния спортен автомобил Mazda RX-8, минивана Honda Odyssey и новия кросоувър Subaru Ascent.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 28 гласа.

Свързани новини