Отидете към основна версия

2 755 7

Пикапите на Rivian също страдат от проблема „падащи гуми“

  • rivian-
  • r1t-
  • гума-
  • паднала гума

​Кадър на автомобил с откъснато колело се появи в интернет

Преди няколко години британският инженер Кейт Лийч започна разследване по повод катастрофите на Tesla и стигна до извода, че голяма част от ударените коли са със странно „откъснати“ гуми. Той смята, че повечето от тези катастрофи са причинени от проблеми с окачването, което причинява падане на някоя от гумите. Наскоро Toyota също изпита това чувство с първия си изцяло електрически модел, а от компанията дори предложиха да изкупят проблемните автомобили от собствениците им.

Сега изглежда, че от Rivian също страдат от подобен проблем, след като в интернет пространството се появи кадър на пикап R1T с паднала предна лява гума. Кадрите са споделени на 15 август в Twitter и от тях се вижда, че болтът на горния носач се е развил и гумата е влязла под автомобила.

По-късно в профила на Rivian Updates, се появи информация, че инцидентът е станал заради нестегнат болт. Това изглежда не е първият подобен инцидент, а от профила смятат, че вероятно проблемът се крие в недобре настроени машини, които отговарят за затягането на болтовете.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 14 гласа.

Свързани новини