Last news in Fakti

23 Август, 2022 10:52 2 746 7

Пикапите на Rivian също страдат от проблема „падащи гуми“

  • rivian-
  • r1t-
  • гума-
  • паднала гума

​Кадър на автомобил с откъснато колело се появи в интернет

Пикапите на Rivian също страдат от проблема „падащи гуми“ - 1

Преди няколко години британският инженер Кейт Лийч започна разследване по повод катастрофите на Tesla и стигна до извода, че голяма част от ударените коли са със странно „откъснати“ гуми. Той смята, че повечето от тези катастрофи са причинени от проблеми с окачването, което причинява падане на някоя от гумите. Наскоро Toyota също изпита това чувство с първия си изцяло електрически модел, а от компанията дори предложиха да изкупят проблемните автомобили от собствениците им.

Сега изглежда, че от Rivian също страдат от подобен проблем, след като в интернет пространството се появи кадър на пикап R1T с паднала предна лява гума. Кадрите са споделени на 15 август в Twitter и от тях се вижда, че болтът на горния носач се е развил и гумата е влязла под автомобила.

По-късно в профила на Rivian Updates, се появи информация, че инцидентът е станал заради нестегнат болт. Това изглежда не е първият подобен инцидент, а от профила смятат, че вероятно проблемът се крие в недобре настроени машини, които отговарят за затягането на болтовете.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Селския

    21 2 Отговор
    Затова по такива механизми трябва да има ОТК от човек и се слага лепило на гайката, ама качеството не е важно, количество да има.

    Коментиран от #6

  • 3 Като гост

    23 2 Отговор
    Едно време като се купеше кола от мототехника задължително се оглеждаше за не стегнати болтове и се изхвърляха празни бутилки от водка. Тези гонят руското качество.
  • 4 Българин

    13 5 Отговор
    Имам 38г. Вартбург.За тези години по окачването не е правено нищо и още вози стегнато и в същото време меко.Ако тези нови автомобили са с разпадащо се окачване, значи автомобилостроенето се е върнало десетилетия назад, пък нека си слагат електроники и какво ли не, само дето механично са до долу.

    Коментиран от #7

  • 5 Aлфа Bълкът

    15 0 Отговор
    Ами всъщност има логика, не може да сложиш полуоска, щанги, шарнири и т.н. от Рено Меган на нещо с тегло на товарен бус!
  • 6 Екзотика

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Селския":

    "ама качеството не е важно, количество да има."

    За какви количества говориш, като тези произвеждат по-малко бройки и от Ферари!
  • 7 Иванов

    2 4 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    Къде го завираш тва недоразумение вартбурга, между нормалните коли? Карай си го , като толкова ти харесва, но ме съмнява тва да ти е колата за ежедневно ползване. Старото поколение, всички сте големи фенове на соц. колите, но се возите на западни , нали?