Отидете към основна версия

3 999 27

Lada увеличи продажбите си с над 75%

  • lada-
  • niva-
  • granta-
  • продажби-
  • автоваз

Към момента гамата на руснаците включва само Granta и Niva

АвтоВАЗ се похвали с 18 087 продадени автомобили Lada през изминалия месец. Съобщението бе официално разпространено от марката, а в него се казва още, че това е повишение със 75.2% спрямо изминалия месец юли. От компанията допълват, че към момента в продажба са само два модела – Granta и Niva, а стойностите са близки до тези от 2021 година, когато руската марка предлагаше пет модела.

През месец август 2021 година от АвтоВАЗ са направили точно 19 428 успешни сделки, но през 2020 година тази бройка е била с около 30% по-висока в сравнение с тази година. Това се дължи основно на затрудненията с доставки на различни елементи и части, които временно затварят производствените линии и принуждават Lada да представя „опростени“ модели.

През последния месец по-популярен е бил моделът Granta, който може да се похвали с близо 17 хиляди поръчки, докато всъдеходът Niva е избран от малко над 1700 човека. Все пак това е три пъти повече в сравнение с месец юли и 17% повече в сравнение с месец август 2021 година.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 31 гласа.

Свързани новини