Отидете към основна версия

3 443 6

За разлика от германците, корейците не искат да се отказват от двигателите с вътрешно горене

  • hyundai-
  • kia-
  • електромобили-
  • двигатели с вътрешно горене-
  • евро 7

На дневен ред е разработването на двигатели с вътрешно горене, които да отговарят на още по-строгите екологични стандарти

Hyundai Motor няма да се преквалифицира напълно като производител на екологични автомобили, въпреки предстоящите промени на автомобилните пазари и отказа на други компании да работят върху двигатели с вътрешно горене. Според изпълнителния технически консултант Алберт Бирман, някои страни просто не са готови за електрическо бъдеще и Hyundai като глобална компания не може да пренебрегне този факт.

Hyundai ще продължи да работи върху двигателите с вътрешно горене: те ще се подобряват и ще стават по-чисти, но ще останат важна сфера на дейност за компанията. „Нямаме друг избор. Hyundai е глобален играч и затова ние не изоставяме двигателя с вътрешно горене“, казва Бирман.

Топ мениджърът също така отбелязва, че някои страни няма скоро да придобият достатъчно развита инфраструктура за мащабен преход към електрически автомобили.

Възможно е Hyundai не само да продължи да надгражда съществуващата линия двигатели с вътрешно горене, като я адаптира към новите екологични стандарти - например предстоящия стандарт Евро-7. Възможно е в арсенала на компанията да се появят напълно нови двигатели с вътрешно горене, но корейците все още не дават ясно потвърждение за това.

Що се отнася до Евро-7, в редица страни той може да влезе в сила още през 2025 г. Окончателният вариант на стандарта, регламентиращ съдържанието на вредни вещества в отработените газове, все още не е готов. Ясно е обаче, че приемането на по-строга норма ще доведе до допълнителни разходи както за производителите, така и за купувачите на автомобили, тъй като ще се отрази на цената на колите.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 12 гласа.

Свързани новини