Last news in Fakti

13 Декември, 2022 10:35 2 563 3

Виртуална скоростна кутия за Hyundai

  • hyundai-
  • виртуална скоростна кутия-
  • трансмисия

Тя ще симулира работата на робота DCT

Виртуална скоростна кутия за Hyundai - 1

Hyundai работи върху виртуална роботизирана трансмисия с двоен съединител. Тази софтуерна добавка ще се интегрра в предстоящата електрическа кола Ioniq 5 N. Режимът Virtual Grin Shift ще симулира вибрациите и ударите на DCT кутията, а всичко това ще бъде синхронизирано със звуковия генератор N Sound Plus. Технологията е на финален етап на развитие.

Трудно е да не забележите, че електрическите превозни средства активно възприемат характеристиките на превозните средства, задвижвани с гориво. Първо се научиха да имитират звука на двигател с вътрешно горене. А сега говорим за илюзията на предавките. Наследникът на Lexus LFA, например, ще получи педал на съединителя и лост като на механична трансмисия, който създава усещането, че предавките се превключват по обичайния начин, ръчно. Предстоящият Ioniq 5 N ще тръгне по обратния път и ще изпробва DCT виртуалния робот.

Според изпълнителния технически консултант на Hyundai и N-подразделението Алберт Бирман, технологията е в последния си етап на развитие. Шофьорът на електрически автомобил ще се почувства същото като собственик на хот хеча Hyundai i30 N. Вибрациите и трусовете ще се синхронизират с работата на електродвигателите, както и на звуковия генератор N Sound Plus. При стартирането си Ioniq 5 N ще има на разположение няколко саундтрака, от които да избирате, плюс ще бъде възможно да създадете свой собствен.

По предварителна информация Ioniq 5 N ще получи електрически силов тракт с мощност около 600 конски сили. В допълнение, електрическият автомобил ще се похвали с подобрени спирачки, многостепенна система за регенериране на енергията и режим за дрифт. Динамичните характеристики все още не са разкрити, но Ioniq 5 N може да бъде по-бърз в ускорението си от място до сто от съплатформеника си Kia EV6 GT, която прави това упражнеие за 3.5 секунди.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диамантената ръка

    16 1 Отговор
    Супер, ако може и по една надуваема кукла да слагат на предната дясна седалка в комплект с колата...
  • 2 гост

    11 1 Отговор
    е това е доста глупаво, имаш непрекъснато ускорение и вземаш та го правиш прекъснато, с тресене и прекъсване на тягата. като е електрическо, направи му един хубав виещ звук, за да се усеща скоростта, но всичко друго вече не принадлежи към електрическото задвижване. камо ли пък глупостта за изкуствен съединител и скоростен лост. тук е въпросът защо правят електричка, ако не вярват в това?
  • 3 Жалка история

    11 0 Отговор
    Същата работа, като с "вегански" бургер.....щеше да е смешно, ако не беше тъжно....