Отидете към основна версия

14 308 14

Tesla с бензинов двигател измина почти 3000 км без презареждане (ВИДЕО)

  • tesla-
  • електромобил-
  • бензинов двигател

В САЩ се появи нестандартно возило Tesla Model S. Електрическата кола е оборудвана с... бензинов двигател. Оригиналният проект е реализиран специално за YouTube канала Warped Perception и именно там се появи видеото на колата. Блогърите си поставят за цел да карат Tesla Model S 2500 км без презареждане. За целта електрическата кола трябва да бъде модифицирана.

Когато я гледате отпред, това е обикновен електрически автомобил Tesla Model S, но колата е различна отзад. Задното стъкло е свалено и в багажника е монтиран малък едноцилиндров бензинов двигател с обем 400 кубика.

Двигателят развива само 13 к.с. и тази мощност очевидно не е достатъчна, за да задвижи Tesla Model S. Той обаче не върти колелата, а изпълнява ролята на генератор - произвежда електричество и зарежда батерията на електрическия автомобил. Всъщност електрическата кола е превърната в хибрид.

С модифицираната Tesla блогърите се включват в едно шосейно състезание и успяват да изминат 2 900 км - повече, отколкото първоначално планират. По време на прехода двигател-генераторът практически не е изключван - работи постоянно, дори когато колата е оставяна през нощта на паркинг. Единственият недостатък е твърде силният шум на двигателя - стандартният ауспух се оказва неефективен. Вижте.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 29 гласа.

Свързани новини