18 Октомври, 2022 10:35 13 837 14

Tesla с бензинов двигател измина почти 3000 км без презареждане (ВИДЕО)

  • tesla-
  • електромобил-
  • бензинов двигател
Tesla с бензинов двигател измина почти 3000 км без презареждане (ВИДЕО) - 1

В САЩ се появи нестандартно возило Tesla Model S. Електрическата кола е оборудвана с... бензинов двигател. Оригиналният проект е реализиран специално за YouTube канала Warped Perception и именно там се появи видеото на колата. Блогърите си поставят за цел да карат Tesla Model S 2500 км без презареждане. За целта електрическата кола трябва да бъде модифицирана.

Когато я гледате отпред, това е обикновен електрически автомобил Tesla Model S, но колата е различна отзад. Задното стъкло е свалено и в багажника е монтиран малък едноцилиндров бензинов двигател с обем 400 кубика.

Двигателят развива само 13 к.с. и тази мощност очевидно не е достатъчна, за да задвижи Tesla Model S. Той обаче не върти колелата, а изпълнява ролята на генератор - произвежда електричество и зарежда батерията на електрическия автомобил. Всъщност електрическата кола е превърната в хибрид.

С модифицираната Tesla блогърите се включват в едно шосейно състезание и успяват да изминат 2 900 км - повече, отколкото първоначално планират. По време на прехода двигател-генераторът практически не е изключван - работи постоянно, дори когато колата е оставяна през нощта на паркинг. Единственият недостатък е твърде силният шум на двигателя - стандартният ауспух се оказва неефективен. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гого

    20 3 Отговор
    Откриха Америка! Тоя двигател го имат някой електрически bmw-та
  • 2 Мнение

    31 2 Отговор
    Хаха, бъдещето на електричките е едноцилиндров бензинов двг, който не се спира за да смогне, но пък изминал автомобилът 3к км?! Нищо, че имало сумати ненаспани жители по пътя на тая поредна американска "гениална" идея!!!

    Чудя се толкова ли слепи хора има на тая планета, че не разбират когато ги правят на пълни балами???!!!
  • 3 ха ха

    22 13 Отговор
    Хем солта, хем боя. Хибридът е най-тъпото нещо, което някой може да измисли. Хем ДВГ, хем електрокар. Къде отиде далаверата от пестене на масло, поддръжка на двг, скъпи части и ремонт за двг?
  • 4 Къпан пор

    8 2 Отговор
    Това е Теслата на гост норвежеца.
  • 5 …..

    10 1 Отговор
    Хора без работа.
  • 6 Бай Благой

    19 2 Отговор
    Колко кила бензин му е струвало?
    Газ мое ли да му сложи на това...?
  • 7 Факт

    6 2 Отговор
    Точно това е варианта за съвремения автомобил! Само че не се прилага защото е прост и евтин! А това не храни големи амбиции нито изплаща безумни инвестиции хвърлени по електическите возила!

    Коментиран от #11

  • 8 Аз пък

    4 1 Отговор
    Искам да си купя тесла S и да я модифицирам с един осмак на шеви или шестак на БМВ с автоматик zf :)

    Коментиран от #14

  • 9 Реалистът

    2 1 Отговор
    Виж как се казва и другите коментари са излишни
  • 10 А бе,

    2 0 Отговор
    ще се върнат към дизела, лека, полека.
  • 11 безсмислица

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Факт":

    Никакъв факт не е това - как разбра, че е просто и евтино при положение, че ползва хем ДВГ и бензин, хем електромотор и батерии - тоест две системи за поддръжка и повече части за разваляне. Със сигурност е доста практично и удобно, но в никакъв случай просто и евтино.
  • 12 По тъпо място

    2 0 Отговор
    на генератора не можаха ли да измислят? Може да се направи като един дискретен модул който да се слага в част от багажника при големи преходи които се правят няколко пъти годишно. Да може лесно да се сваля и поставя без да разваля "фасона" на колата.

    Коментиран от #13

  • 13 ПП При това

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "По тъпо място":

    положение може колата да е с по-малка батерия, да речем за 100-200км. и съответно доста по-евтина.
  • 14 Баьо

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Аз пък":

    По-добре 1,9 ТДИ и ръчка