Отидете към основна версия

16 973 8

Вижте 66-те Ferrari-та, които се продават у нас

  • ferrari-
  • mobile.bg

Италианският производител на луксозни спортни автомобили със седалище в Маранело е основан от Енцо Ферари през 1939 година, като част от състезателното подразделение на Alfa Romeo като Auto Avio Costruzioni.

Компанията създава първата си кола през 1940 г. и произвежда първата си кола с марката Ferrari през 1947 година. От тогава до днес, тази марка е с култов статут сред автомобилните фенове, а любопитното е, че и у нас съвсем не са малко.

Още по-интересно е, че макар и с незавидното финансово състояние на средностатистическите българи, мнозина нашенци имат и желанието, и средствата да притежават такъв автомобил.

Що се отнася до нови регистрирани Ferrari-та у нас, наскоро ви информирахме, че страната ни е на 23 място в ЕС. Но употребяваните такива са далеч повече. Кратка справка в най-големия сайт за автомобили у нас mobile.bg показва, че у нас се предлагат цели 66 екземпляра от култовата италианска марка Ferrari.

Някои от тези екземпляри не се намират на територията на страната ни, но могат бързо да бъдат внесени ако към тях има интерес. Повечето автокъщи гарантират за автентичността и състоянието на колите.

В зависимост от пробега и годината на производство, както и на ексклузивността на дадения екземпляр, цените варират от 150 000 до над 1.2 милион лева. Пет от тези ексклузивни предложения са за по над един милион лева. Всички 66 предложения, можете да разгледате ТУК.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.

Свързани новини