Last news in Fakti

12 Август, 2022 15:32 5 118 15

Продава се Ferrari-то на Майк Тайсън

  • майк тайсън-
  • ferrari-
  • f50-
  • търг

За пет години цената на въпросното F50 се е удвоила

Продава се Ferrari-то на  Майк Тайсън - 1

Една от най-ценните коли от колекцията на световния шампион по бокс Майк Тайсън ще бъде продадена на търга Gooding & Company, който ще се проведе на 19-20 август. Любопитното е, че последният път, когато тази кола беше пусната на търг струваше наполовина по-малко, отколкото сега.

Причините за това са няколко: това е не само автомобил от гараж на знаменитост, но и един от 349 произведени екземпляра F50, като квотата за САЩ беше само 55 автомобила.

Продава се Ferrari-то на  Майк Тайсън

Спортното купе с номер на шасито 104220 напусна завода на Ferrari през февруари 1996 г. и е изпратено до калифорнийския дилър Beverly Hills Sports Car в Съединените щати. По това време това е един от най-прогресивните автомобили на италианската марка: той е създаден на базата на технологии, заимствани от Формула 1, а основният му конкурент е McLaren F1.

Тайсън купува това Ferrari F50 в средата на 90-те години, когато кариерата му е на върха си и той получава до 30 милиона долара на мач. По време на продажбата през 2001 г. колата е с навъртяни около осем хиляди километра и в този си вид отиде при компютърния магнат и съосновател на Infospace Кевин Маркъс.

Оттогава колата сменя собственика си още веднъж, преминава през основен ремонт на стойност $75 000 и е сертифицирана като Ferrari Classiche. сега, към момента на продажбата пробегът на Ferrari-то на Тайсън не надвишава 10 хиляди километра. Очаква се колата, бивша собственост на шампиона по бокс в тежка категория Майк Тайсън, да бъде продадена за сума от порядъка на 4.5 и 5.5 милиона долара.

Продава се Ferrari-то на  Майк Тайсън


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Олеле

    5 7 Отговор
    Сигурно цялото вони на марихуана !
  • 2 Така па онака

    6 5 Отговор
    Сменило много собственици и претърпяло ремонти, абе нещо като Лада от старите (класиките) с монтирана газова уредба ! :))
    Защо ти е това !? Можеш за много по малко пари да си купиш BMW седма серия на 20 години и да возиш русите кухи лейки у маалата ! Нал тъй братчет !? :))
  • 3 Хихиев

    7 0 Отговор
    Тайсън в момента е на ръба и си докарва пари от някакви странични неща. Все пак е Тайсън.

    Коментиран от #9

  • 4 Никси

    3 0 Отговор
    ИМАМ ЦЯЛАТА КОЛЕКЦИЯ ФЕРАРИ ОТ БЕНЗИНОСТАНЦИЯ ШЕЛ , 7 БРОЯ СА , 6 ЧЕРВЕНИ И ЕДНО ЧЕРНО , А СЕГА ДАВАТ БЕ ЕМ.ВЕ -ТА , 4.БРОЯ ЗАВИСИ КОЛКО ЗАРЕЖДАНЕ ПРАВИШ НА ГОРИВО !!!.
  • 5 Тома

    6 1 Отговор
    Може да го купи някое момче българче от пътищарите или от транспорта които носеха сакове с милиони
  • 6 Карам бричка

    2 3 Отговор
    Като за многократна втора употреба, може и да струва 5-6 бона - е така да си я имаш паркирана пред блока.
  • 7 шампиона

    6 5 Отговор
    Помня, че ми беше любимата кола като бях дете..Дори имах плакат в стаята с нея..Сега като чета, явно е доста голям боклук..Колата няма навъртяни 10 000 км, а вече е претърпяла основен ремонт на двигателя..Отделно съм гледал интервю на Джеръми Кларксън, не че той е голям капацитет, но казва, че била адски недодялана за каране и дори неприятна...Но, ако имах едни 5 милиона излишни бих я купил..След 5-10 години цената ще е двойна.

    Коментиран от #11, #14

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Обективно

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "Хихиев":

    Точно в момента изкарва луди пари с империята си за марихуана
  • 10 Анаlена Бербокова

    8 0 Отговор
    Сега последно, това на снимката 1990 Ferrari F40 ли е или 1995 Ferrari F50?

    Коментиран от #12

  • 11 мUрва парапетка

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "шампиона":

    Била адски недодялана за каране и дори неприятна!?!? Сериозно ли? Че каква искаш да е една истинска спортна кола? "Пагани", които са правени доста след тази, а и са наблъскани с разни стабилизиращи електроники се оказаха толкова трудни за управление, че дори световен шампион във Ф1 като Луис Хамилтън си продаде неговата, понеже дори той се озори с нея. Да, ама още ги купуват и ги карат.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Никси

    2 0 Отговор
    ТОВА Е .ЕФ-50 , АЗ ИМАМ ОТ КОЛЕКЦИЯТА ПОДОБНА НО Е ЕФ-40!!!.
  • 14 Я виж в тубата

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "шампиона":

    какво казват точно Тиф Нийдъл и Крис Харис за управлението на Ф-50 и посше пак пиши тука 😉
  • 15 селянин

    1 0 Отговор
    Метан има ли?