Last news in Fakti

18 Октомври, 2022 11:34 16 925 8

Вижте 66-те Ferrari-та, които се продават у нас

  • ferrari-
  • mobile.bg
Вижте 66-те Ferrari-та, които се продават у нас - 1

Италианският производител на луксозни спортни автомобили със седалище в Маранело е основан от Енцо Ферари през 1939 година, като част от състезателното подразделение на Alfa Romeo като Auto Avio Costruzioni.

Компанията създава първата си кола през 1940 г. и произвежда първата си кола с марката Ferrari през 1947 година. От тогава до днес, тази марка е с култов статут сред автомобилните фенове, а любопитното е, че и у нас съвсем не са малко.

Вижте 66-те Ferrari-та, които се продават у нас

Още по-интересно е, че макар и с незавидното финансово състояние на средностатистическите българи, мнозина нашенци имат и желанието, и средствата да притежават такъв автомобил.

Що се отнася до нови регистрирани Ferrari-та у нас, наскоро ви информирахме, че страната ни е на 23 място в ЕС. Но употребяваните такива са далеч повече. Кратка справка в най-големия сайт за автомобили у нас mobile.bg показва, че у нас се предлагат цели 66 екземпляра от култовата италианска марка Ferrari.

Вижте 66-те Ferrari-та, които се продават у нас

Някои от тези екземпляри не се намират на територията на страната ни, но могат бързо да бъдат внесени ако към тях има интерес. Повечето автокъщи гарантират за автентичността и състоянието на колите.

В зависимост от пробега и годината на производство, както и на ексклузивността на дадения екземпляр, цените варират от 150 000 до над 1.2 милион лева. Пет от тези ексклузивни предложения са за по над един милион лева. Всички 66 предложения, можете да разгледате ТУК.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Разбирач

    0 8 Отговор
    Берлинетата и Тестаросата са класика..останалото е кинкалерия...рекох. Продавам Берлинета-7млн.лв...за разбирачи само

    Коментиран от #7

  • 3 Перо

    22 2 Отговор
    1. Разликата със западните притежатели е,че тези ферарита са част от много неща,притежавани от хора,придобили богатството си,чрез труд, образование,професии, култура, наследство и т.н.,
    2. В БГ,където е авто-моргата на Европа,притежатели на тези автомобили са първенюта от мутренския и криминален бранш,придобили средства от измислени приватизации, обществени поръчки, концесия и т.н.или общо казано, от държавните милионери!
    3. Само в БГ във Ферари се возят хора с анцузи,а на запад хората с костюми са в метрото!

    Коментиран от #5

  • 4 Име

    11 0 Отговор
    Мдааа. Пазарът у нас на скъпи коли не е никак малък - справка тази статия и обявите в мобиле. Такива скъпи коли няма, нито в Хърватска, нито в Словакия, а това са страни с далеч по-висок стандарт от нас
  • 5 Гост

    12 2 Отговор

    До коментар #3 от "Перо":

    На запад Ферари се купува най-често от колекционери и доказани ентусиасти на марката. Ако нямаш други Ферарита или не си се отнасял добре към предишните, самата фирма няма да ти позволи да си купиш определени модели. Тук някой зърнар се видял с повече милиони в банковата сметка и си поръчал втора ръка от Германия на 2-3 години, кара го 1-2 години да се покаже пред съселяните, и след това се опитва да го продаде без голяма загуба. На такъв от Ферари никога няма да му позволят да си купи ново Ферари.
  • 6 Иво

    15 0 Отговор
    От тези 66 Ферари-та,50 са снимани някъде в чужбина.
  • 7 Шофьор

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Разбирач":

    Продаваш семки на някой мач ти,ама карай, да върви търговийката!
  • 8 Съдията Дред

    6 0 Отговор
    За каране в България стават само моделите Рома и Портофино. Но някои ще кажат, че не са истинско Ферари. А по това, че повечето са снимани в чужбина , така е. Търговецът там е намерил партньор у нас, който да предлага колата по картинка, както Баце купи Ф 16. След това ще си делкат паричките.