Отидете към основна версия

3 752 25

Ето кой и как ще направи Ford-овете по-качествени

  • ford-
  • качество

Промените в компанията са на всички нива, като целта е подобряване на качеството на автомобилите

Джим Баумбик

Стюарт Роули, главен директор по трансформация и качество в компанията Ford, напуска работа след 32 години стаж в компанията. Той ще бъде заменен от Джим Баумбик, който сега е вицепрезидент по операциите за разработване на продукти и програмите за двигателите с вътрешно горене, съобщиха официално от компанията.

„Качеството е наш приоритет номер 1 като компания, а Джим Баумбик е правилният лидер за осигуряване на по-високо качество и надеждност от световна класа в автомобилите Ford“, каза главният изпълнителен директор Джим Фарли в официално изявление.

Фарли се оплаква от качеството, гаранционните претенции, сервизните акции и проблемите с пускането на нови превозни средства още от назначаването му за главен изпълнителен директор преди две години. сега обаче той налага нови лица с идеята качеството на автомобилите Ford да се подобри.

На годишното събрание на акционерите на компанията през май Фарли заяви, че проблемите с качеството засягат финансовите резултати на Ford, а също така причиняват болка на клиентите.

„За две години постигнахме лек напредък по отношение на качеството, което е видно и от проучванията, и от увеличаването на производството ни“, каза Фарли на срещата. „Въпреки това, ние изобщо не сме доволни от нашето качествено представяне, включително и от нашите сервизни акции и усилия за удовлетворение на клиентите.”

Той каза още, че отстраняването на проблемите ще изисква нови таланти, които компанията има, както и промяна на културата и по-добри процеси за инженеринг, производство и управление на цялата верига. „Ниското качество на автомобилите Ford е много разочароващо за нашите клиенти и затова ние правим всичко възможно, за да им предоставим правилните политики, за да ги подкрепим, когато имат проблем, и бъдете сигурни, че този мениджърски екип е напълно отдаден на идеята да превърне компанията в еталон“.

В изявлението на Ford се отбелязва, че Джош Халибъртън, който беше нает през януари от компанията за проучвания и анализ на данни JD Power за изпълнителен директор по качеството, ще докладва лично на Баумбик. Този ход ще интегрира работата по подобряване на качеството в дизайна, инженеринга, производството и веригата за доставки.

Роули ще се пенсионира на 1 декември след повече от три десетилетия в автомобилния производител, където заемаше множество позиции, включително главен оперативен директор за Северна Америка и президент на Ford Europe. Промяната е сред няколкото управленски хода, които компанията обяви в сряда.

Джой Фалотико, президент на луксозната марка Lincoln, също ще бъде принудително пенсиониран след 33 години работа в компанията. Тя ще бъде заменена от Даян Крейг, сега президент на International Markets Group. Стивън Армстронг, вицепрезидент за трансформацията на Индия и Южна Америка, също ще се пенсионира след 35 години работа във Ford.

Тези ходове идват във време на дълбока промяна, която Фарли ръководи във Ford, включително разделянето на компанията на две дивизии - електрически превозни средства и агрегати с вътрешно горене. През август компанията освободи 3000 "бели якички", за да намали разходите и да помогне за дългия преход от превозни средства с вътрешно горене към такива, задвижвани от батерии.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 9 гласа.

Свързани новини