Отидете към основна версия

7 560 11

Продава се музейно BMW (E46)

  • bmw-
  • e46-
  • m3-
  • csl

Легендарното M3 CSL от музея на марката е готово за движение по пътищата

През 2002 г. се състоя премиерата на купето BMW M3 във вариант E46 и в най-рядката версия Coupe Sport Leichtbau. От юни до декември 2003 година са сглобени само 1 383 екземпляра от модела. Една от най-добре запазените коли, която всички фенове на марката можеха да видят в музея на фабриката на BMW в Мюнхен, вече е на търг в аукционната къща RM Sotheby's. И всички доста богати ценители на модела вече имат възможност да закупят отличното копие на емблематичното BMW M3 CSL.

Сребристо-сивото купе с интериор от алкантара, сглобено на 4 юли 2003 година, е един от първите серийни екземпляри на модела. Първоначално колата е правена за клиент от Япония, но в крайна сметка спортната кола се озовава в Европа.

Оборудването на купето включва сензори за паркиране, сензор за дъжд, ксенонови фарове и автоматична скоростна кутия. Двигателят е 3.2-литров редови шестцилиндров с мощност 360 конски сили и работи съвместно с трансмисия SMG-II. Твърди се, че това BMW M3 CSL е изминало само 4 698 километра и е било подложено на периодична поддръжка при оторизиран дилър през целия си живот.

Вярно, колата е дерегистрирана за времето на престоя ѝ в музея, така че ако новият собственик реши да кара колата си, ще трябва да премине технически преглед и да получи необходимите документи. Наддаването на Motorworld Munchen, един от лотовете за легендарното купе, ще се проведе в края на ноември. За кола от The Bavarian Legends Collection организаторите на търга очакват да спечелят от 30 до 50 хиляди евро.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.

Свързани новини