Last news in Fakti

29 Ноември, 2022 09:17 6 710 3

BMW: Не си купувайте нова кола, а модернизирайте старата си

  • bmw-
  • нови автомобили-
  • употребявани коли
BMW: Не си купувайте нова кола, а модернизирайте старата си - 1

Моделната линия на BMW разполага с огромен брой автомобили, които покриват почти всички пазарни сегменти и би било в интерес на германската марка да популяризира максимално своите продукти, но по време на една от речите пред публиката, ръководителят на отдела за устойчиво развитие на BMW Моника Дернай направи точно обратното изявление.

Според топ мениджъра е по-добре да не купувате нова кола, а да пазите вече притежаваната кола, за да се грижите за природата.

„Наистина трябва да помислим за удължаване на живота на автомобилите, така че да нямаме пазар на употребявани автомобили, където препродавате коли един на друг. По-добре е да оставите старата си кола и просто да я модернизирате. Изходът може да бъде например възможността за освежаване на интериора “, обясни Дернай.

„Например, автомобилите трябва да бъдат проектирани така, че да можете да си купите нова седалка и да я поставите вместо старата. Тогава употребяваната кола ще изглежда като нова, а автомобилният производител има бизнес модел и цялото общество ще спечели от това “, добави тя.

В същото време, с призива за по-отговорно отношение към околната среда, топ мениджърът на BMW подчерта, че идеите за прехвърляне на всички на обществен транспорт или споделяне на автомобили са утопични. Пазарът на лични автомобили е бил и ще остане огромен по отношение на обема, тъй като има достатъчно места на Земята, където общественият транспорт и възможностите за почасово наемане на автомобили са слабо развити.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ...

    17 0 Отговор
    току виж някой им е казал нещо такова на калинките в общините дето измислиха "еко" категории по година
  • 2 оня с коня

    10 3 Отговор
    Всяка продажба на старата кола си е чиста загуба за Продавача щото никой няма да оцени подмяната на износените части с нови/извършените ремонти/,а принципно се гледа Годината на производство.
  • 3 Българин

    9 1 Отговор
    За седалката е ясно, но за мотора как стоят нещата ?