Отидете към основна версия

2 759 8

Колко са бързи десетте бюджетни електромобила на пазара?

  • електромобили-
  • драг-
  • бюджетни електрически автомобили

Моделите от различни класове са обединени от ниската им цена

Електрическите автомобили обикновено се купуват от ценители на съвременните технологии, които искат да спестят от гориво, поддръжка и паркиране, но е малко вероятно тези, които гледат бюджетни модели с електрическа тяга, да мислят за състезания по права линия.

Един интересен тест обаче ни показва колко бързи са тези десет електрически превозни средства, които са с цена до 35 хиляди евро, Експериментът бе направен журналисти от британското издание What Car?, които обикновено провеждат такива интересни потребителски тестове.

В сравнението участват евтини, но пълноценни превозни средства с електрически двигател. По-конкретно това са: Fiat 500, Nissan Leaf, MINI Electric, Renault Zoe, Mazda MX-30, Peugeot e-208, Opel Corsa-e, Hyundai Kona и двама представители на марката MG наведнъж - MG5 и MG ZS. В резултат на това, след две състезания с по петима участници, беше съставен рейтинг на най-динамичните бюджетни електрически превозни средства.

Тестово списание What Car? помогна не само да се определи най-бързата електрическа кола в пазарния сегмент под 35 хиляди евро, но също така направи възможно класирането на тези модели не по отношение на обичайния диапазон без презареждане и по отношение на динамиката на ускорението. Вижте.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.

Свързани новини