Отидете към основна версия

10 045 25

Акциите на Tesla падат главоломно

  • акции-
  • tesla-
  • спад

Акциите на лидера в производството на електрически превозни средства са в състояние на свободно падане през последните няколко месеца, спадайки с близо 40% от края на септември

Акциите на Tesla на Илон Мъск паднаха с близо 40% от края на септември, а сега борсовият индекс Standard & Poor's 500 добави 12% през периода. Това съобщава Bloomberg .

Както отбелязва изданието, разпродажбата на акциите на Tesla се ускори, след като миналата седмица стана известно за плановете на производителя на електрически автомобили временно да спре производството във фабриката в Шанхай.

Акциите на лидера в производството на електрически превозни средства са в състояние на свободно падане през последните няколко месеца, спадайки с близо 40% от края на септември, в сравнение със същия период година по-рано.

„Акциите паднаха с 4.1% до $160.95 в Ню Йорк. А във вторник те паднаха с още 6.5%, намалявайки пазарната капитализация на компанията на под 500 милиарда долара “, пише изданието.

Притесненията относно търсенето на електрически автомобили, както и заетостта на собственика на Tesla Илон Мъск с Twitter, който той купи през октомври за 44 милиарда долара, натежаха силно върху цените на акциите тази година.

Tesla достигна пазарната капитализация от 500 милиарда долара за първи път през ноември 2020 г., след като цената на акциите ѝ скочи повече от шест пъти преди включването ѝ в S&P 500.

„Докато Tesla се бореше да се справи с постоянния недостиг на доставки, растящите разходи за суровини и прекъсвания в производството, особено в Китай, поглъщането на социалната медийна компания Twitter от Мъск и намерението му да се съсредоточи върху трансформирането на тази платформа кара инвеститорите да се притесняват, че производителят на електрически автомобили вече не е в центъра на вниманието на собственика си" , - посочва Bloomberg.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 14 гласа.

Свързани новини