Last news in Fakti

6 Януари, 2023 12:30 11 034 29

Tesla с глоба от 2.2 милиона долара за измама на клиенти

  • tesla-
  • глоба-
  • измама-
  • пробег
Tesla с глоба от 2.2 милиона долара за измама на клиенти - 1

Южнокорейската комисия за справедлива търговия (KFTC) обяви глоба от 2.85 милиарда вона (2.2 милиона долара) на Tesla. Регулаторът обвини американския производител на електрически автомобили, че не е информирал клиентите за значителното намаляване на пробега на автомобилите при ниски температури, пише CNBC .

В официално изявление на KFTC се отбелязва, че пробегът на автомобилите Tesla при студено време се намалява с 50.5% в сравнение с данните, посочени в рекламните материали на компанията. Американският автомобилен производител все още не е коментирал ситуацията.

На своя уебсайт Tesla публикува редица полезни съвети за шофиране на електрически автомобили през зимата. Производителят на електрически автомобили обаче не споменава значителното намаляване на автономния пробег на колите при минусови температури.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    18 5 Отговор
    Пак ли ще ОмъскАРЯТ, МЪСК ❗❗❗
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    49 0 Отговор
    Ами той не е лъгал ! Просто е скрил ИСТИНАТА !

    Коментиран от #8

  • 3 Бла

    32 1 Отговор
    пробегът на автомобилите Tesla при студено време се намалява с 50.5%

    ТУРУДУДУМ !
  • 4 ДЖОН МАКФЛАЙД 🎩🌎

    39 0 Отговор
    Ха - ха , Добро утро, Лондон! Браво на корейците
  • 5 Дудов

    28 4 Отговор
    Ще караме коли с руски газ пък да става каквото ще
  • 6 Айде...

    35 1 Отговор
    ...да си дойдем на думата! Заради точно това ме отказаха от електричка. На мен кола ми трябва само от 1ви декември до 31ви март. И с този пробег смешен да си започнат разработките и технологиите от начало.
  • 7 Гост

    35 2 Отговор
    Сега ще се появи многониковия и ще ни убеждава това не било вярно,пробега на Тесла се увеличава зимата, батерията издържала 10 к. цикли,ускорението било за 2 секунди,безплатно зареждане дето го няма вече,на ток било много изходно но той нямало да си купи Тесла, пазарната капитализация била рекордна и т.н.

    Коментиран от #9

  • 8 Точно така е.

    9 28 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Скоро очаквай да глобят някой хотел защото клиентът му се намокри от дъжда а на изхода на хотела не е имало бележка, че водата е мокра.

    Точно както осъдиха макдоналдс че техен клиент се бил изгорил от кафето и никъде нямало надпис който да предупреди клиента.

    Коментиран от #10, #11

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    22 2 Отговор

    До коментар #8 от "Точно така е.":

    Точно така е, СМЕШКО,
    с техните камъни по техните глави ‼️‼️‼️
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 МЪСК

    3 34 Отговор
    Няма такова в реални условия. В реални условия колата винаги подгрява клетките и загуба на пробег няма. В реални условия колата тръгва от зарядното с подгрята батерия и купе и загуба на пробег няма. В реални условия OctoValve системата взима топлината от мотора и инвертора за подгрев на купе и батерия... и загуба на пробег няма. Ако виетнамеца разкачи термоуправлението на колата - това са НЕреални условия. Като шоуто на Кларксън с Roadster-а с разкачен бушон за ABS-а, за да се изценира сценария.
    На смешни твърдения - смешна глобичка.
    Мен само бутилка Teslaquila ми струва повече.

    Коментиран от #13, #14, #16

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Гост

    3 0 Отговор
    Хахахахахахахахахахахахаха
  • 16 Трифонов

    21 3 Отговор

    До коментар #12 от "МЪСК":

    Много съжалявам за вероятно излишния въпрос, но ти какви коли имаш, поддържаш и караш... on daily basis? Пак прощавай, при тая защита, дето правиш на Мъск и на Тесла... като Матросов на амбразурата, очаквам да е или Мерц S клас, или 7 серия или S8, или GLS, X7 или Q8, а отделно за кеф - 911 GT3, F8 Tributo или Мurcielago... А на жената - една Bentayga... да води децата в частното училище. Като в същото време си акционер в Тесла с пакет от поне 10% акции. Видиш ли, понеже, ако положението не е такова, значи си просто за 4-ти километър.

    Коментиран от #17, #18

  • 17 Гост

    19 2 Отговор

    До коментар #16 от "Трифонов":

    Кара Рено Сценик на нафта.Но мечтае за Тесла,засега я е виждал само на картинка.

    Коментиран от #28

  • 18 Гост

    10 2 Отговор

    До коментар #16 от "Трифонов":

    Другия спейшълист не работи,не му се налагало.Кара Киа Спортидж втора употреба.Харесва Тесла,но засега нямало да си купи.
  • 19 Гост

    16 0 Отговор
    Супер! Двоен разход при зимни условия. Това и при УАЗ го няма.
  • 20 ьцфжгбн

    13 1 Отговор
    Забавното е, че изпускате нещо важно:

    Това е ГЛОБА от ДЪРЖАВЕН РЕГУЛАТОР, тоест са направени купища проверки, изследвания и тестове които БЕЗСПОРНО СА ДОКАЗАЛИ, че през зимата пробегът на ТеслЪ-тЪ пада с 50,5%... Не "с около 40%", не "с повече от 30%", а със съвсем конкретната цифра от 50,5%...

    И сега ще стане интересно... Платят ли глобата- признават заключенията на регулатора и всеки по света може да ги съди (прецедентно право), ако оспорят глобата ще загубят и ще стане още по-гнусно и сложно...
  • 21 ТеслАта

    8 1 Отговор
    Преди време имаше една друга статия за китайци , които правят реални тестове на няколко коли ,с колко процента пада пробега или по-точно заряда на батерията при отрицателни температури. На ВСИЧКИ електрички, пробега падаше значително( най-малкият мисля беше на китайска кола около 30% спад). И доколкото помня и реалните тестове на китайчетата даваха за Тесла -50%. Но явно това е проблем на всички електрички. Въпроса е колко лъжат производителите. p.s. Нещо започвам да си мисля, че "Дизелгейт" е поръчка на Мъск( всички знаят , че е пряко спонсориран, толериран, и закрилян от САЩ правителство). Само да не се окаже, ако перифразирам един български политик. Който започва с "Дизелгейт" ще получи "Теслагейт".

    Коментиран от #23

  • 22 Рррррррр

    2 1 Отговор
    Нали климата се променя към затопляне.
  • 23 Имаш ли доказателство

    1 4 Отговор

    До коментар #21 от "ТеслАта":

    "Мъск( всички знаят , че е пряко спонсориран, толериран, и закрилян от САЩ правителство)"

    Тази мантра и аз слушам за стотен път и за стотен път ти ще си според нея, който няма да ми отговори на въпроса, дали има някакви дори бегли доказателства за това?

    А аз винаги предоставям доказателството, че точно правителството на Тръмп ограничи субсидиите единствено и само на Тесла и продължи да дава по 7500 долара на абсолютно всички негови конкуренти за да му прави нелоялна конкуренция.

    После дойде Байдън и нищо не се промени по тази точка, а като допълнение за първите две години думичката Тесла не беше спомената нито веднъж, а вместо това президента в официална реч каза, че general motors е компанията, която е наложила електромобилите в света, въпреки че за цялото настоящо тримесечие, general motors бяха продали цифрум и словом 56 автомобила.

    На това ли му казваш правителствена подкрепа за Тесла?

    Коментиран от #24, #25, #26

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ТеслАта

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Имаш ли доказателство":

    Болния Сектант. Някъде и в други статии ти казвах, че съм сигурен, че си мнооооого млад и реален допир с техника нямаш. Та не ти говоря за преди година две, А ЗА ВРЕМЕТО когато се създаваше тесла. Търси си стари данни мен ме мързида отговарям на всякакви фанатци. Тогава правителството на САЩ отпускаше явно и неявно МИЛИАРДИ долари помощи на новосъздаваната Тесла.А и сам спомена нещо за Тръмп, ограничения и т.н. Та без тези ДЪРЖАВНИ помощи( не само в САЩ), сега Тесла (и всички елекрички) щяха да са само едни проекти и прототипи.

    Коментиран от #27

  • 27 Ето че си противоречиш

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "ТеслАта":

    Повечето фирми вземат тези помощи само за да източват парите от правителствата. А Тесла получи милиарди заеми по време на кризата, които въпреки че беше на загуба върна много преди сроковете, които отдавна изтекоха но останалите автомобилни производители все още не са си върнали тези заеми към правителството.

    Тоест тесла произвежда електромобилите въпреки правителствата както на щатите така и на Германия, която им забави издаването на разрешително цели две години докато обясняваше в пресата как подкрепя Тесла.

    Само китайското правителство подкрепяше тесла наистина. Вероятно за да им открадне технологиите.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 1122

    0 0 Отговор
    Докато не се направи/ казвам направи ,а не измисли/,защото вече е измислен генератор който да е монтиран в колата и той да я захранва докато се движи без да се използват никакви БАТЕРИИ. ДА измислен е вече и е много просто изобретение,което може да се използва и във всяко домакинство,на вилата,като отидеш включваш един кабел и от колата си захранваш вилата,ако нямаш там такъв.Несе използва слънцето,нито вятъра...,голямо е колкото тия обикновените генератори с бензинови двигатели,но не се използва никакво гориво,ха сетете се,много е просто!