Отидете към основна версия

10 584 18

Сериозен дефект в употребяваните Mercedes-и

  • употребявани автомобили-
  • mercedes-benz-
  • дефект

Собствениците на употребявани автомобили Mercedes-Benz са предупредени за сериозен дефект. Той е свързан с люка на покрива на някои модели. Това съобщава порталът Carscoops .

Mercedes-Benz изтегля някои автомобили от моделите C-Klasse, CLK, E-Klasse и CLS, произведени между 2001 и 2011 г. Компанията за първи път разбра за проблема през 2017 година, но чак сега взима мерки.

При някои автомобили от горепосочените модели е открита лоша връзка между стъкления панел на люка и рамката на плъзгащия се покрив. От 2017 г. Mercedes-Benz търси проблемни автомобили, но източникът на дефекта не можеше да бъде открит дълго време.

Дефектът е открит на автомобили от всички пазари с изключение на САЩ. Там C-класата, CLK, E-класата и CLS нямат проблем с люка.

До 2022 г. Mercedes-Benz открива, че някои фактори при производството на покривите са довели до проблема. В момента автомобилният производител се подготвя за изтегляне на редица автомобили, произведени между 2000 и 2011 г. Сервизната акция ще започне на 21 февруари.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 22 гласа.

Свързани новини