Last news in Fakti

14 Септември, 2022 10:44 15 924 10

Нов вид нафта за дизеловите Mercedes-и

  • дизел-
  • нафта-
  • биогориво-
  • mercedes-benz

Двете нови горива с които ще работят Mercedes-ите са Биодизел B20 и HVA хидрогенирано биогориво

Нов вид нафта за дизеловите Mercedes-и - 1

Към момента това важи само за моделите V-Klasse и Vito, но се предполага, че ако тези две горива са успешни, те ще могат да захранват и останалите дизелови двигатели на Mercedes. По-конкретно става дума за Биодизел B20 и HVA хидрогенирано биогориво, които могат да работят с по-горе споменатите двигатели, без да се налага никаква модификация.

Биодизел B20 се състои от 20% биодизел и 80% дизел, така че намалява емисиите на вредни частици поради по-висока концентрация на растителни масла в сравнение с обикновения дизел B7. Голямата разлика е, че сега производителят позволява използването му, предпазвайки клиентите от всякакви проблеми.

Второто е HVA хидрогенирано биогориво, известно още като HVA растително масло. Технология, която позволява на дизеловото гориво да се отърве от изкопаемите горива, което го прави 100% възобновяемо. То е по-чисто от стандартната нафта, тъй като не отделя въглероден диоксид, защото в процеса на образуването му се смесват растителни масла, животински мазнини и се отстранява целият кислород и сяра.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Буко Баламата

    45 0 Отговор
    ТДИ-тата в България се карат така от 20г
  • 2 Мерси

    13 49 Отговор
    на ток всичко е по лесно и надеждно.
  • 3 Бай Пешо карбуратора

    59 1 Отговор
    Аз отдавна карам на олио, но минах на дизел, че олиото много поскъпна
  • 4 Последния Софиянец

    6 32 Отговор
    Ще измислят всякакви “нови” горива , само и само да задържат тракалниците още някоя година ! Не само електричките , но и новите горива са пирон в ковчега на държавите бензиностанции
  • 5 Христо

    37 1 Отговор
    На времето имах голф 3 1.9тди и дискавъри 1 300тди... Имах и приятел с верига дюнерджийници та всеки месец вземах между 300-500л отработено олио... Зимата на 100л добавях 7-10л бензин, що тонове съм прекарал... Тея голямо откритие голямо нещо са направили...

    Коментиран от #10

  • 6 Валентин

    21 1 Отговор
    Единствената цел на биологията е да скапе мотора максимум за 5 години и Това е тенденциозна европейска политика
  • 7 Машала

    28 2 Отговор
    Що народ ще стои гладен! Това биогориво расте на плодородни почви и изяжда хляба на бедните! Еколкогията в сегашният и вид е бич за бедните и пари за богатите! Няма екология - всичко е пари! Коко вредни вещества се отделят при производството на батерии - нокой не казва! В Сахара трупат фотоволтаици на камари след излизането им от употреба. че е по ефтино! Къде е екологията? Горим буклука на Европа - страшна екология! Бедните страни се тровят заради богатите, а накрая планетат загива!
  • 8 Тарикат

    3 12 Отговор
    Ще продължават да бълват печки докато не ги забранят напълно и после ще можете да си ги карате само на село докато не свърши и последната капка гориво. После - кокошките ще бъдат новите обитатели.
  • 9 Съдията Дред

    12 1 Отговор
    И как така при горене не се отделя въглероден диоксид?
  • 10 селтак

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "Христо":

    Абе Голфа и да се скапе,нема да ти пука много,ама я си купи един нов Мерцедс примерно па ше видим дали ше посмееш да му сипеш олио от дюнерджииницата!