Отидете към основна версия

64 815 28

Ясна е БГ цената на най-скъпата Dacia

  • dacia-
  • jogger-
  • hybrid-
  • 140-
  • цена

През октомври миналата година стана ясно, че румънците навлизат в нишата на все по-популярните хибридни автомобили, като първото им такова начинание е Dacia Jogger HYBRID 140. Този автомобил вече може да бъде поръчан в Европа и у нас, като от представителството на марката обявиха и цената му.

Базовата цена за България на Dacia Jogger HYBRID 140 е 50 490 лева, която я превръща в най-скъпата Dacia в моделната гама на румънската марка. Цената на същия модел, но само с ДВГ стартира от 32 090 лева. Хибридният Jogger разчита на 1.6-литров бензинов двигател с четири цилиндъра и мощност от 90 конски сили.

Заедно с него работят и два електромоторa, които генерират допълнителни 50 конски сили. На практика това е сложния хибриден силов тракт на Renault, който е наличен още при Captur и Clio. Монтирана е и 1.2 кВч батерия, която се намира под задните седалки.

От компанията разкриват, че модела може да се похвали с над 10 грама по-ниски вредни емисии на километър, като също така може да измине 900 километра с едно зареждане на резервоара и пълна батерия. Системната мощност на Jogger хибрид е 140 конски сили.

По-подробна информация за новата Dacia Jogger HYBRID 140 очаквайте следващия месец, за когато румънците са насрочили първите тестове на модела. Наш екип ще е на мястото на събитието, като след това ще ви разкажем първите си впечатления от новата хибридна Dacia.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 44 гласа.

Свързани новини