Last news in Fakti

2 Февруари, 2023 10:57 11 168 13

Dacia подготвя нов кросоувър, който ще е по-евтин от Duster

  • dacia-
  • нов модел
Dacia подготвя нов кросоувър, който ще е по-евтин от Duster - 1

Renault Group и в частност, румънското им подразделение Dacia, започна разработката на евтин компактен кросоувър. Новият модел трябва да се появи през 2026 г. Това стана известно от публикация на френското издание L'Automobile, които се позовават на източници от румънската марка .

Бюджетният кросоувър се планира да се продава в Европейския съюз под марката Dacia, въпреки че е възможно в редица други страни моделът да бъде представен под марката Renault. По отношение на размерите моделът ще заеме нишата между електрическия кросоувър Dacia Spring и популярния Duster .

Очаква се кросоувърът на Dacia да бъде изграден на платформата CMF-B, а дължината му ще бъде около четири м. Дизайнът на автомобила ще бъде направен в новия фирмен стил на марката - с голям брой нарязани повърхности , удължени калници и Y-образни светлини. Между другото, външният вид на третото поколение Dacia Duster също ще бъде решен по този начин.

Също така се посочва, че компактният кросоувър на Dacia ще бъде електрифициран. Най-вероятно той ще получи хибриден силов тракт със системна мощност от 140 конски сили, който ще бъде заимстван от седемместната Dacia Jogger , но не е изключена и появата на изцяло електрическа версия на модела.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    28 19 Отговор
    Като смалят още малко двигателя , по добре да му сложат пружина , и да се навива с ключе !
  • 2 Дачия WC

    9 43 Отговор
    Хич да не се хабят, и без това само боkLYци произвеждат!

    Коментиран от #8

  • 3 Жук

    32 5 Отговор
    Ако е с добра проходимост и цена до 25 000 бих проявил голям интерес, ако ще прозорците му да се свалят с ръчки. Даже ги предпочитам.
  • 4 Механик

    13 11 Отговор
    И "хибридката" ще е със CVT-тансмисия, нали? С такава кутия на това може да казват кросоувър само дилетантите.
    Не буксувай, не давай рязко газ, не натискай рязко спирачката, не тегли други автомобили, не се качавайте повече от трима, сменяй масло на 20000 (7-9 литра по 60 лв/литър), кутийката има трайност 80-100000 км. после нова или ремонт на космическа цена...
    Всичко друго, само не и кросоувър.
  • 5 Кеф

    13 8 Отговор
    Супер.С хибрида дава разход от 4-5 литра максимум на 100 км при цена от 2.68 литъра обезмисля дизела като възможност.Германците отичат в канала зяедно с дизеловята глопуст

    Коментиран от #6

  • 6 Стан

    9 14 Отговор

    До коментар #5 от "Кеф":

    Не знам къде точно оттичат, като и дизела харчи толкова, разликата е че като напълниш резервоара и дава пробег 1200 км....с тоз хибрид и до морето няма да стигнеш, правят ги с асматични слаби двигатели, а на батерия минаваш максимум един град и си приключил.

    Коментиран от #7

  • 7 Кеф

    10 4 Отговор

    До коментар #6 от "Стан":

    А ми като дори аритметика не знаеш какво да ти обяснявам.С Коее е по скъпо да изминеш 100 км с бензинов хибрид с разход 4л или дизел с разход 4л като първото струва 2.68 литъра а второто 2.96лв литъра
  • 8 Мерцедес Г клас Кабрио:Добра е количката

    18 3 Отговор

    До коментар #2 от "Дачия WC":

    Браво на Дачия!
  • 9 сектант

    9 4 Отговор
    най-добрия двигател на 21 век е 1.0, защото е точна цифра
  • 10 Патурко

    7 7 Отговор
    Dacia направи противоположното на автомивка, след като години наред успешно продава противоположното на автомобил. Така ще бъде завършен пълният цикъл на бойно кръщене за Разбирачи - отива г-н разбирача до представителството, взима на лизинг Дачия, бият му печат за полуидиот, след което минава през въпросната автомивка, където му бият печат за завършен идиот и после са връща в представителството да му връчат жълтата книжка, с която ако си е купил дизел може да играе за томбола за рециклирана скоростна кутия, докато официалната версия на представителството е "твоята кутия е добре, ако знаеш другите колко са по-зле", "карай ,не бой се", "ние и да я сменим, тя пак ще е същата", "следващите 3 седмици сме много заети, карай си я така без задна, втора и четвърта". След това г-н Разбирача се прибира вкъщи да покаже на семейството за какво са чакали 5 месеца - най-надежния автомобил на света - евтиното рено от Румъния... Следват бърза разходка до различни аптеки и хосписи и накрая воаяжа приключва с демонстративно паркиране в зелената(да се разбира калната) площ пред панелката, точно където бордюра е най-висок. Но истинския хепиенд идва с регистрацията във форума на Дачовистите от седмия ден, където в раздел Свидетелите на Дъстър качва снимки на съвършения СУВ(понеже във форума много обичат снимки). И тогава Алилуя - има толкова много разбирачи като него, всички му честитят придобивката, хвалят го за "логичния избор" и започват съветите за подобрения, като първия

    Коментиран от #12

  • 11 Патурко

    4 6 Отговор
    Но истинския хепиенд идва с регистрацията във форума на Дачовистите от седмия ден, където в раздел Свидетелите на Дъстър качва снимки на съвършения СУВ(понеже във форума много обичат снимки). И тогава Алилуя - има толкова много разбирачи като него, всички му честитят придобивката, хвалят го за "логичния избор" и започват съветите за подобрения, като първия е от къде да си купи уплътниние за Лада, което да монтира в моторния отсек, защото всичко под предния капак става кафяво за два месеца. Има разбира се съвети и за истински седалки, шумоизолация и др. подобрения за съвършената Дачия, т.е. за пълно щастие. А ве който си купи нещо различно се е набутал!
  • 12 Дфен

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Патурко":

    Нещо се изгуби във форума на Дачия ,,ТИХОМИРЕ,,
  • 13 Хи хи

    0 0 Отговор
    Те, тия играчки с ключе и навиване не съм виждал от има няма 30 и повече г. а са незабравимо предизвикателство, а имаше и едни пластмасови хелита и си беше интересно..... 😅