Отидете към основна версия

23 938 17

Нов рейтинг за надеждността на автомобилите до 10 години

  • употребявани автомобили-
  • класация-
  • надеждност

Един от най-важните фактори при избора на автомобил е неговата надеждност. В крайна сметка от това зависи колко често ще посещавате сервизните центрове. За да помогнат на шофьорите да направят избор в полза на един или друг модел, различни аналитични агенции редовно публикуват рейтинги за надеждността на автомобилите.

Този път британската компания Warrantywise сподели една свежа класация за надеждност на употребявани коли. Тя проучи пазара на употребявани автомобили до 10 години и посочи онези модели, които създават най-малко проблеми на собствениците си.

Като част от това изследване експертите са проучили около 131 000 досието от сервизи за 2021-2022 година. Те третират автомобили на възраст до десет години, които пък са една голяма част от родния автомобилен парк. Оказва се, че, компактните градски автомобили се развалят най-малко и са най-евтини за поддръжка.

Експертите стигат до това заключение след преглед на заявленията за ремонт и анализ на цената на работата. Според тях това се дължи на липсата на голям брой електроника и други сложни системи в гореспоменатите субкомпактни и компактни модели. Показваме ви първите десет, като прави впечатление, че повечето позиции са заети от модели на японски марки.

Honda Jazz
Mazda 2
Toyota Auris
Mazda MX-5
Toyota Aygo
Kia Ceed
Kia Rio
Suzuki Alto
Hyundai i20
Peugeot 107

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 20 гласа.

Свързани новини