Last news in Fakti

14 Февруари, 2023 15:31 6 265 15

Автомобилните технологии, които най-много дразнят собствениците на скъпи коли

  • луксозни автомобили-
  • технологии-
  • класация
Автомобилните технологии, които най-много дразнят собствениците на скъпи коли - 1

Големите производители на луксозни автомобили напоследък разочароват потребителите с модерни технологии за подпомагане на водача и сложни информационно-развлекателни системи. това става ясно от нов доклад на консултантската фирма JD Power.

Tesla, която претендира да е премиум производител се класира на пет места от дъното сред 32 марки, чиито собственици са били анкетирани за проблеми с техните тригодишни коли. Собствениците на Tesla се оплакват от проблеми със системата за подпомагане на водача, с проблеми в автопилота и системите за предупреждение за челен сблъсък, както и от множеството аеродинамични шумове в купето, казва директорът на JD Power Франк Хенли.

Други луксозни марки също са класирани като аутсайдери. Mercedes-Benz, Porsche, Audi и Acura са сред тези, които са постигнали под средния резултат за всички марки. Според доклада, оплакванията относно информационно-развлекателните системи, като например проблеми с безжичната телефонна връзка чрез Bluetooth, са повлияли на оценките на собствениците на автомобили на няколко луксозни марки..

Според Хенли, въпреки че луксозните марки се състезават да предоставят по-модерно цифрово съдържание и функции на таблото, собствениците на луксозни автомобили са около два пъти по-малко склонни да се насладят на информационно-развлекателни системи, отколкото собствениците на масови марки.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 омъскаряване

    38 2 Отговор
    "Tesla, която претендира да е премиум производител"
    Това твърдение искрено ме разсмя 😂😂😂
    👍
  • 2 Гориил

    44 2 Отговор
    Необходимостта постоянно да реагира на информационно-развлекателните системи превръща живота на собственика в ад. Тези системи непрекъснато разсейват, предупреждават и дори заплашват, докарвайки техническото съвършенство до абсурд.
  • 3 байХЪ

    52 2 Отговор
    новите коли са ужасни. Сложили им по 2 големи таблета и си мислят ,че това е върха. Ужас
  • 4 Един беден

    32 2 Отговор
    ама не чак толкова! И аз отивам изсипвам три чувала пари, за кола, и получавам кола с телевизор вместо табло електрогенератор вместо двигател опа па, и тръгва и спира кога си иска имала аФтопилот???? Това ми звучи като с..мое чка на педали... И ма..ната им на марките всеки купува каквото харесва!

    Коментиран от #12

  • 5 емил

    26 5 Отговор
    Колкото са по- скъпи толкова повече имат всякакви излишни оборудвания които създават постоянно проблеми ( производителитe печелят от тях не кола ами подвижна дискотека с големите екрани ) Особено Немската електроника с нея няма да скучаете никога и постоянно ще висите по сервизите губене на време , пари и нерви.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ВНТПГХФ

    17 3 Отговор
    Аз последният абзац го разбирам, че разните там екрани, мекрани, таблети, маблети са дъвки за "посредствените" собственици, докато богатите или не им обръщат внимание, или не им харесват. Значи аз съм от богатите, защото всичко цифрово, мигащо, пеещо, мяукащо и т.н. ми лази по нервите до безкрай, нищо че работата ми е да правя точно такива "недоразумения".
  • 8 Мене

    32 3 Отговор
    Най-много ме дразнят тия огромни екрани, които започнаха масово да монтират - сякаш да сядаме вътре не да шофираме, а да се занимаваме с тях ! Нововъведения като елиминиране на стандартните ключалки и огледала, също никак не ми харесват ! Има едно старо правило, че най-гениалните неща са най-опростените, а съвременните автомобили вече заприличаха на подвижни компютърни зали !
  • 9 А пък

    25 3 Отговор
    Относно Тесла, вече съм казвал, че едно е да умееш да правиш електрически двигатели, а друго е да умееш да правиш добри автомобили ! Така че за сигурността си на пътя разчитам на доказаните марки с традиции !
  • 10 гост

    21 3 Отговор
    Знаете ли, че един и същ модел KIA Stringer, която е луксозен, висок клас автомобил, в България струва 50000 ( петдесет хиляди ) лева по-скъпо отколкото в САЩ.

    Коментиран от #14

  • 11 Така е

    19 1 Отговор
    Всички коли в УСА струват доста по-малко от БГ и Европа. Даже не ме интересува защо е така. А така е от много,много години. УСА е много далеко.

    Коментиран от #15

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 така е

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Затова тук е КИА Stringer, както си споменал, щото стрижат яко, а отвъд океана Stinger
  • 15 Бачо Кольо

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Така е":

    УСА нещо като оса ли е? Само, че много голяма за това с главни букви и с грешка от неграмотност?! УССР УАЕ ЕУ ПРЦ това ако са страни е само в твоята мека тиквичка