Отидете към основна версия

17 546 20

Защо Mercedes реши да "погребе" 14 модела наведнъж

  • mercedes-benz-
  • модели

Германският автомобилен производител реши да намали драстично моделната си линия, като я лиши от популярни комбита, купета и дори кросоувъри

Според информация на изданието Car&Driver от 33 модела, предлагани на европейския пазар и в САЩ, почти половината ще бъдат изпратени в пенсия. Става дума за 14 коли, сред които популярните у нас GLC Coupe, GLE Coupe, CLS, CLE, както и признатият за неликвиден спортен автомобил AMG GT.

Моделите ще започнат да изчезват от продуктовата линия на марката от следващата година.

Първият ще бъде Mercedes-Benz CLS, след това небезизвестният AMG GT ще потъне в забрава, а малко по-късно ще ги последва и комбито на C-класата. Същата съдба очаква и универсалната версия в семейството на E-класа. Всичко това се прави с цел оптизация на разходите и преминаване към електрически превозни средства.

Ще припомним, че Mercedes не е първата марка, която решава да „оптимизира“ разходите си чрез намаляване на гамата. Според скорошна информация на Financial Times, стана ясно, че Volkswagen ще откаже да произвежда автомобили в бюджетния и средния ценови сегмент. От VW искат да увеличат маржовете, като произвеждат по-печеливши продукти. По-специално от марките Audi и Porsche .

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 30 гласа.

Свързани новини