Last news in Fakti

21 Февруари, 2023 10:35 3 326 0

Нов модел заменя едновременно Mercedes-ите A- и B-Klasse

  • mercedes-benz-
  • компактни автомобили-
  • нов модел

Компанията намалява драстично гамата на компактните си автомобили

Нов модел заменя едновременно Mercedes-ите A- и B-Klasse - 1

Mercedes-Benz ще разсекрети ново поколение компактен автомобил през 2023 г. Това потвърди шефът на германската марка Ола Калениус в разговор с Automotive News. Според него инвестициите в развитието на компактната линия няма да спрат, но автомобилният производител ще се фокусира само върху най-успешните си автомобили.

В резултат на преразглеждането на гамата на колите от т.нар начално ниво, става ясно, че броят им ще бъде намален от седем на четири. Гореспоменатият нов компактен модел, който се очаква да се появи през тази година ще замени сегашните A- и B-Klasse.

Известно е, че новият продукт ще се базира на платформата MMA, която е предназначена както за дизелови, така и за електрифицирани автомобили. Производството ще започне през 2024 година.

Калениус описва предстоящия компактен автомобил като "луксозна кола от начално ниво", с други думи, той ще е предназначен за онези, които възнамеряват да преминат към кола от по-висок клас, но да запазят компактните размери на превозното си средство. Но такъв модел ще струва доса повече от сегашните A- и B-Klasse.

Mercedes-Benz е подготвен за факта, че с намаляването на моделната линия и увеличаването на цените на новия модел, делът на продажбите на компактни автомобили ще намалее значително до 2026 година.

В момента, заедно със Smart, такива автомобили представляват 29 процента от общите продажби на Mercedes-Benz Group. Днес Mercedes-Benz е представен на европейския пазар от седем компактни модела: A-класа, B-класа, А-класа седан, CLA купе, CLA комби, както и кросоувърите GLA и GLB.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА