Отидете към основна версия

2 725 8

Ford представи спорен кросоувър с еднолитров двигател

  • ford-
  • puma-
  • st-
  • powershift

Puma ST Powershift ускорява до 100 км/ч за 7.4 секунди

Гамата на Ford Puma 2023 беше допълнена от нова наточена версия ST Powershift. Спортният кросоувър скоро ще бъде пуснат в продажба в Европа и най-вероятно - и у нас. Това се съобщава на официалния сайт на Ford.

Новият Ford Puma ST Powershift разполага с еднолитров турбо двигател EcoBoost и 48-волтов "мек" хибриден агрегат. Системната мощност мощност е 170 к.с., а максиманият въртящ момент - 248 Нм. Автомобилът ускорява до 100 км/ч за 7.4 секунди и изразходва едва 6.3 л/100 км бензин в смесен цикъл.

Моделната линия включва по-мощен и по-бърз Puma ST с 1.5-литров турбо двигател със 197 конски сили. Той обаче се предлага изключително и само с 6-степенна механична скоростна кутия, докато еднолитровият вариант е оборудван със 7-степенен робот Powershift.

Иначе двете версии на Ford Puma ST са идентични. Имат подобрено окачване и управление, както и по-големи спирачки. Можете да различите кросоувъра Ford Puma ST Powershift от стандартния модел по няколко екстериорни и интериорни елемента.

По-конкретно това са специална радиаторна решетка, аеродинамичен бодикит и 19-цолови джанти. В салона са монтирани спортни седалки и спортен волан. Оборудването пък е допълнено с парктроник, адаптивен круиз контрол, сензори за дъжд и светлина.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.

Свързани новини