Last news in Fakti

10 Март, 2023 11:44 2 706 8

Ford представи спорен кросоувър с еднолитров двигател

  • ford-
  • puma-
  • st-
  • powershift

Puma ST Powershift ускорява до 100 км/ч за 7.4 секунди

Ford представи спорен кросоувър с еднолитров двигател - 1

Гамата на Ford Puma 2023 беше допълнена от нова наточена версия ST Powershift. Спортният кросоувър скоро ще бъде пуснат в продажба в Европа и най-вероятно - и у нас. Това се съобщава на официалния сайт на Ford.

Ford представи спорен кросоувър с еднолитров двигател

Новият Ford Puma ST Powershift разполага с еднолитров турбо двигател EcoBoost и 48-волтов "мек" хибриден агрегат. Системната мощност мощност е 170 к.с., а максиманият въртящ момент - 248 Нм. Автомобилът ускорява до 100 км/ч за 7.4 секунди и изразходва едва 6.3 л/100 км бензин в смесен цикъл.

Ford представи спорен кросоувър с еднолитров двигател

Моделната линия включва по-мощен и по-бърз Puma ST с 1.5-литров турбо двигател със 197 конски сили. Той обаче се предлага изключително и само с 6-степенна механична скоростна кутия, докато еднолитровият вариант е оборудван със 7-степенен робот Powershift.

Ford представи спорен кросоувър с еднолитров двигател

Иначе двете версии на Ford Puma ST са идентични. Имат подобрено окачване и управление, както и по-големи спирачки. Можете да различите кросоувъра Ford Puma ST Powershift от стандартния модел по няколко екстериорни и интериорни елемента.

Ford представи спорен кросоувър с еднолитров двигател

По-конкретно това са специална радиаторна решетка, аеродинамичен бодикит и 19-цолови джанти. В салона са монтирани спортни седалки и спортен волан. Оборудването пък е допълнено с парктроник, адаптивен круиз контрол, сензори за дъжд и светлина.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Флинстоун

    17 2 Отговор
    Третият вариант е без двигател и скоростна кутия, а под предните седалки има отвор за краката.
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    23 1 Отговор
    СПОР.ЕН и НАТОпорЧЕН модел с ...
    моторче от косачка 😀😀😀
  • 3 Аууу-баууу

    18 0 Отговор
    А ценичката как ще е ....нагоре ли? Щот гледам, че щом дупките на мотора намаляват, цената хоп нагоре...ако станат 2 дупки, тъкмо цената ще я надуят х 2.
  • 4 Интересно

    17 1 Отговор
    Абе вие сериозно ли, бе? Спортен с 1 л. двигател!?!
    Първо, това е оксиморон. Не съществува такова нещо. Този двигател не може да качи наклон от 30 градуса с дължина 2 км. и двама пътници. Ресурсът му е сииииилно ограничен. По-добре си хвърлете парите на ало измамниците!!!
  • 5 Кой е този спорт?

    12 0 Отговор
    Дето му стига еднолитров двигател? Мотокрос, нещо подобно?
  • 6 Така е

    13 2 Отговор
    Мек хибрид всъщност е много скъпа и усложнена старт-стоп система. Изключително безсмислено съоръжение. Как се излагат.
  • 7 Мнение за Форд

    7 1 Отговор
    Първо, двигателя 1.0 Ecoboost е също познат като Еcoboom, повече не е нужно да се говори за него. Второ, автомата Powershift на Форд е някакъв невероятно ненадежден боклук. Трето, Форд върви към преустановяване на бизнеса си в Европа - единствено F-серията им върви в Щатите и те и на това само разчитат за печалба. По-голямата част от продуктовата им гама, така или иначе вече е в боклука...
  • 8 Спортен...с 1 литър...?!

    1 0 Отговор
    Цял литър...?! Тц-Тц-Тц.....Е как не ви досрамя таквоз разхищение, м...???