29 Май, 2023 10:31 2 334 3

Ford стартира производството на електрически кросоувър с изключителен пробег

  • ford-
  • кросоувър-
  • автономен пробег

Голямо внимание ще бъде отделено на аеродинамиката

Ford стартира производството на електрически кросоувър с изключителен пробег - 1

Изпълнителният директор на Ford Джим Фарли каза, че подразделението за електрически превозни средства на марката все още е нерентабилно, но компанията ще продължи да увеличава производството на такива автомобили.

В същото време той увери клиентите, че новите електрически автомобили ще станат като „личен свръхзвуков влак“. Планира се през 2025 г. компанията да може да представи такава машина. Но основата ще бъде не толкова мощна батерия, колкото енергийно ефективна.

Новите автомобили ще бъдат оборудвани с батерия от 100 kWh. Голямо внимание ще бъде отделено на аеродинамиката. Първата новост ще получи наклонен покрив и конфигурация на вратите с форма на купе, гуми с ниско съпротивление при търкаляне и намален просвет. Всичко това ще увеличи значително пробегът с едно зареждане.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    9 1 Отговор
    Оох , горките , откриха топлата вода , хахаха !! Тесла предлага 100 квт батерия почти от 10 години , до 2025 ще е поне на 150 , да не говорим за " наклонен покрив и врати с конфигурация на купе " !!! Да си припомнят ,че Модел 3 и сега е рекордьор с Сх 0,21 !!!! Ще ги чака някой да се натуткат !!
  • 2 българина

    3 1 Отговор
    преди 50 г също се занимаваха с аеродинамиката докато не разбраха, че полза никаква, слагаш голяма решетка и в8 и върви. Докато не сложат 300 клв батерии да натискаш наволя ще се занимаваш с глупости...
  • 3 незнайко

    2 0 Отговор
    Дали другите компании не са се сещали за тези неща които могат да подобрят пробега ? Защо не подобрят пробега като сложат скоростна кутия ? От опит съм го разбрал с електрическия ми велосипед с Бафанг двигател 750 вата и 6 скорости . Буквално се вижда на дисплея консумацията на енергия при различните предавки и равномерна скорост .