Last news in Fakti

7 Юли, 2023 12:02 3 863 5

Ford представи по-евтина версия на Mondeo

  • ford-
  • mondeo

Която, за съжаление, няма да се продава у нас

Ford представи по-евтина версия на Mondeo - 1

В Китай беше официално представена по-евтина версия на бизнес седана Ford Mondeo. Намалението на цената се дължи на инсталирането на нов двигател. Става дума за агрегат с турбокомпресор с обем 1.5 литра, който ес мощност от 190 к.с. Цената започва от $20 500. За сравнение най-евтиният Ford Mondeo с 2.0-литров двигател струва почти 25 000 долара.

Ford представи по-евтина версия на Mondeo

Като се имат предвид размерите на автомобила (4935 x 1875 x 1500 мм, междуосие - 2945 мм), оборудването и цената, Ford прави много добра оферта за купувачите. Преките конкуренти Toyota Camry и Honda Accord, която е сравнима по размер с Mondeo са значително по-скъпи. Идеята е купувачите на "американския" седан да се увеличат значително.

Ford представи по-евтина версия на Mondeo

Иначе на външен вид или оборудване Mondeo с двигател 1.5 (версията с етикет Ecoboost 180) не се различава от версията с 2.0-литров двигател (Ecoboost 245). С изключение на това, че в по-евтината версия осветлението на радиаторната решетка е изчезнало, но са се появили два нови цвята.

Ford представи по-евтина версия на Mondeo

1,5-литровият турбомотор работи в комбинация с 8-степенна автоматична трансмисия, а интериорът запазва характерната черта на китайското Mondeo - огромен сензорен мултимедиен екран, който заема почти целия преден панел.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 неуДачник

    6 13 Отговор
    За тея паре ше си купа цял заДръстер с 1.2 л моторче от сенокосачка! Нечем Фордо и тва е!!
  • 2 ТВ кар

    18 2 Отговор
    Цялото табло телевизор. Ще гледаш или ще караш..
  • 3 Бончо

    18 1 Отговор
    Добре изглеждащ седан и вътре и вън.Двигателя също. На фона на "Еко модата" е приличен и може би достатъчен . ЦЕНАТА - около 36 000 лв е БЕЗ КОМЕНТАР
  • 4 така

    2 5 Отговор
    Дребните китайчета защо ще си купят тази кола. Трябва с допълнителна възглавница на седалките да карат. Айде стига сте ни занимавали с тия, които още не знаят, че оризът е кофти гарнитура.
  • 5 Форд

    8 0 Отговор
    Ако искат да си увеличат продажбите да го пуснат на същите пари и в Европа.