Отидете към основна версия

2 900 13

Служители на Tesla са следили камерите в колите на клиентите си, включително и личната кола на Мъск

  • tesla-
  • камера-
  • следене-
  • илон мъск

Това се е случвало в периода между 2019 година и 2022 година

Tesla многократно е уверявала собствениците на автомобилите от марката, че камерите в интериора се използват единствено за следене на работата на автопилота и по никакъв начин не застрашават тяхната сигурност. Е изглежда, че това не е напълно вярно, тъй като служители на марката разкриват, че те са имали достъп до записите от камерите и дори често са си ги препращали в групови чатове.

Няколко служители са споделили пред Reuters, че това се е случвало в периода между 2019 година и 2022 година и понякога е имало доста забавни ситуации. Често това е било свързано с животни в колите, а един път дори станали свидетели на собственик, който се качил в колата си чисто гол. Служителите споделят, че са ставали свидетели и на грозни сцени при катастрофи или други инциденти.

Най-интересната ситуация е от 2020 година, когато един от служителите преглежда камерите на случайна кола и вижда, че в гаража до нея се намира бял Lotus Espirit, идентичен с този, който участва във филма на James Bond – “The Spy Who Loved Me” от 1977-ма година. Оказва се, че гаражът и колата, която служителят преглежда е именно на Илон Мъск.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 18 гласа.

Свързани новини