Отидете към основна версия

4 090 15

Продават стара Lada Niva за половин милион лева

  • lada-
  • niva-
  • продажба

Колата е имала само един собственик

В сайтовете за употребявани автомобили в Русия се появи интересна обява за продажба на стара Lada Niva от 80-те години на миналия век. Класическият всъдеход е червен на цвят и е описан като такъв в отлично състояние и с минимален пробег, заради което му е обявена и цена от 23 милиона руски рубли или около 522 хиляди лева.

Колата е участвала в отбелязването на половин век от създаването на АвтоВАЗ, като разполага с всички нужни за това документи, заедно с документите от покупката през 1980-та година, както и заводските найлони и всички други предпазни елементи. През целия си живот колата е изминала едва 220 километра, а заедно с нея собственикът ще предаде още и сервизна книжка с автограф от създателя на Niva, както и манивела и резервна гума.

Под капака работи 1.6-литров бензинов двигател с механична трансмисия с четири предавки и задвижване на четирите колела. Това е вторият опит за продажба на конкретния автомобил, след като през 2017-та година същата кола бе пусната на цена от 5 милиона руски рубли или около 100 хиляди лева.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 11 гласа.

Свързани новини