Отидете към основна версия

3 942 11

Kia официално потвърди разработката на пикап на рама и с дизелов двигател

  • kia-
  • пикап-
  • pick-up

Корейският конкурент Ford Ranger и Toyota Hilux ще се появят през 2025 г

Kia официално потвърди разработката на пикап на рама. Пресслужбата на автомобилния производител съобщи, че на път е пикап, който "ще отговаря точно на предназначението си". Разработката на пикапа Kia е стартирало през 2020 година, като целите са товарен капацитет от 1000 килограма и максимално тегло от 3 500 килограма. Конкуренти ще са средноразмерни модели на Ford и Toyota, също изградени на рама.

Сега, австралийски журналисти научиха от дилъри, че проектът се нарича Kia TK. Говорим за всъдеход на рама с дизелов двигател. Според шпионските снимки за основа ще бъде взет модела Mohave, но зад двуредовата кабина ще има товарна платформа. Основният пазар за пикапа е Австралия: местният офис на Kia лобира за разработването на такъв модел повече от пет години.

По предварителни данни пикапът Kia ще дебютира във версия с четири врати със задвижване на четирите колела и с 2.2-литров турбодизел CRDi (200 к.с., 440 Нм). На някои пазари пикапът може да се предлага със задно задвижване и с 2.5-литров бензинов двигател. В бъдещата топ версия се предвижда нов шестцилиндров 3.0-литров турбодизел (277 к.с., 588 Nm) от Genesis GV80: с този двигател пикапът Kia ще може да предизвика Ford Ranger Raptor.

Прототипите на пикапа Kia вече се тестват по обществени пътища, проектът е официално потвърден, така че дебютът най-вероятно ще се състои през 2024 г. Австралийските журналисти смятат, че новостта ще влезе на австралийския пазар не по-рано от 2025 г. А изцяло ново SUV на Kia беше отложено за по-добри времена : електрическите модели и пикапите са с приоритет.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 9 гласа.

Свързани новини