Last news in Fakti

27 Юли, 2023 08:26 3 896 7

Ново Mitsubishi L200: здрав дизайн и мощна рама

  • mitsubishi-
  • triton-
  • l200-
  • пикап

Премиерата на модела се състоя в Тайланд - където пикапът се продава под името Triton

Ново Mitsubishi L200: здрав дизайн и мощна рама - 1

Mitsubishi представи шестото поколение пикап L200. L200, известен също като Triton, запазва дизайна си на рама със смяната на поколението, но въпросното шаси вече е ново - то е по-здраво и по-твърдо от това на своя предшественик. Освен това пикапът е преработен с нов, по-мощен дизелов двигател. Но модерни опции, като цифрово табло и чувствителни на допир сензорни бутони, не са предвидени за Triton.

Ново Mitsubishi L200: здрав дизайн и мощна рама

Петото поколение L200 е на пазара от 2014 г., а през 2018 г. премина през фейслифт. Сега се подготвя за пускане шестото поколение на пикапа, което е лесно да се различи от предшественика му: има по-брутално ъгловато тяло, увеличена решетка на радиатора и нова двустепенна оптика. В самата компания новата концепция за дизайн се нарича Beast Mode („зверски режим“).

Новият L200/Triton превъзхожда модела от пето поколение във всички отношения - той е по-висок, по-дълъг и по-широк, а разстоянието между осите също е увеличено. Каросерията е станала по-здрава поради използването на стомана със свръхвисока якост, а рамата също е станала по-здрава: устойчивостта на усукване се е увеличила с 60 процента, а твърдостта на огъване с 40 процента. Предната част на пикапа е с независимо окачване на двойни напречни носачи, а отзад е цял мост и пружини. Задните спирачки на Triton обаче си остават барабанни.

Ново Mitsubishi L200: здрав дизайн и мощна рама

В салона все още има аналогов инструментален панел и изобилие от физически бутони, докато самата кабина е станала по-просторна, а в декорацията вече е използвана по-добра пластмаса. Качеството на материалите за тапицерия също се е подобрило.

"Шестият" L200/Triton ще се предлага с нов дизелов двигател, който дебютира за първи път миналата година на Nissan Caravan. Това е 2.4-литров агрегат, който се предлага в три варианта на мощност - 150 конски сили, 184 конски сили и 204 конски сили, като преди това пикапът нямаше модификация с 204 конски сили. Агрегатът работи с шестстепенна механична трансмисия или с шестстепенна автоматична скоростна кутия Jatco.

Ново Mitsubishi L200: здрав дизайн и мощна рама

Задвижване - задно или 4х4. Освен това има две версии със задвижване на всички колела: задвижване на всички колела Easy Select 4WD и Super Select 4WD-II с централен диференциал (разпределя сцеплението в съотношение 40:60 в полза на задната ос), редуктор и няколко режима на работа за различни видове покритие.

Ново Mitsubishi L200: здрав дизайн и мощна рама

Друга иновация е системата AYC (Active Yaw Control), която спира вътрешното предно колело на завоя, за да намали радиуса на завиване. В иновацията са налични и електрически сервоусилител на волана, адаптивен круиз контрол и набор от електронни асистенти, включително система за поддържане на лентата.

Първият пазар за шестото поколение Mitsubishi Triton е Тайланд - там също има фабрика, в която се произвеждат японските пикапи. През 2024 г. моделът ще се появи в Япония, а след това и на останалите пазари.

Ново Mitsubishi L200: здрав дизайн и мощна рама


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смех

    13 6 Отговор
    Аннемците тръгнало да правят Амурок
  • 2 Джуган

    18 2 Отговор
    Хубав на вид, има всичко необходимо за пикап, добър избор за българските пътища, със сигурност ще е много по евтин от джип със същите показатели, дано само не е прекалено голям за един нормален гараж или паркомясто.
  • 3 Румен

    6 0 Отговор
    Мощна рама????

    Коментиран от #4

  • 4 Буха ха

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Румен":

    Славчев изригна: Пикап с мощна рама
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Митсубиши

    3 1 Отговор
    Правят климатици
  • 7 Дърт Пръч

    0 0 Отговор
    За мицубишето всичко е в минало, както и за родината.