Last news in Fakti

28 Юни, 2023 10:43 3 167 1

Hyundai пуска пикап

  • hyundai-
  • пикап

Корейците обявиха разработването на електрически пикапи, базирани на IONIQ 5

Hyundai пуска пикап - 1

Hyundai Motor Group (HMG) направи няколко важни съобщения на събитието CEO Investor Day 2023 в Сеул, Южна Корея. По-специално, бе потвърдено разработването на електрически пикапи. Компанията обаче не предостави технически подробности за бъдещите транспортни средства.

Посочва се само, че основата за тях ще бъде интегрираната модулна архитектура (IMA) от второ поколение, представена за първи път през 2022 г. IMA е втората специализирана платформа на HMG за електрически превозни средства след глобалната модулна архитектура E-GMP. Genesis GV60, Hyundai IONIQ 5 и IONIQ 6, KIA EV6 и EV9 са изградени на E-GMP.

Според компанията второто поколение IMA ще бъде „много по-мащабируемо“. На него ще се изграждат автомобили от почти всички класове, от малки и големи SUV-та до пикапи и водещи модели на Genesis.

Благодарение на IMA марките на HMG ще могат да споделят повече от 80 модула в различни сегменти. Това ще увеличи гъвкавостта и ефективността на процеса на разработка и ще намали производствените разходи.

Според новата стратегия за електрификация - Hyundai Motor Way - платформата IMA ще се използва от 13 специализирани електрически модела на Hyundai, KIA и Genesis. Kia вече потвърди, че ще пусне два електрически пикапа до 2027 г.: специален и „стратегически модел за развиващите се пазари“. Плановете за марките Hyundai и Genesis все още не са обявени.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пъпеша

    2 2 Отговор
    Ега ти пластмасовото изчадие!