Last news in Fakti

23 Юни, 2023 09:53 1 838 0

Lexus pick-up - как би изглеждало такова "животно"

  • lexus-
  • pick-up

Пикап, базиран на новия Lexus GX Lexus GX и изграден на същата платформа като Toyota Tacoma

Lexus pick-up - как би изглеждало такова "животно" - 1

В мрежата се появиха интересни рендери на пикап, базиран на новия SUV Lexus GX 550. Автор на тези изображения е независим дизайнер, известен в социалните мрежи под псевдонима Theottle. Той взима за основа наскоро представения Lexus GX, който пък е базиран на платформата TNGA-F, същата, на която е изграден пикапът Toyota Tacoma.

Художникът "кръстосва" новия GX с Tacoma и резултатът е на лице. Пикапът от Lexus обаче съществува само "на хартия", а информация за разработката на такъв автомобил няма. Новото поколение GX се основава на рама и платформа, която освен от Tacoma е позната от по-големите Toyota Land Cruiser 300, Sequoia и Tundra. Всъдеходът е с двойно напречно окачване отпред и непрекъснат мост отзад. Задвижване - постоянно на всички колела с централен диференциал Torsen.

Lexus pick-up - как би изглеждало такова "животно"

Независимите визуализации показват Lexus GX кароселъия на пикап, като са използвани щрихи от Tacoma във версия 2024 TRD Sport PreRunner. Така се получава по-голям премиум пикап, който според AutoEvolution може да стане силно търсен на американския пазар. Няма информация за плановете на Toyota да пусне скъп пикап под марката Lexus. Но има лоши примери от други автомобилни производители, особено Mercedes-Benz, който оттегли своя пикап X-Class само няколко години след пускането му на пазара поради непопулярност.

Освен това Toyota вече има в арсенала си луксозен пикап - Tundra Capstone. Той беше представен в началото на миналата година и се различава от стандартната Tundra в разширен набор от основно оборудване, специален декор, безалтернативна хибридна електроцентрала i-Force Max и „дълга“ кабина с четири врати. Има 22-цолови джанти, а интериорът е с вложки от естествен американски орех и двуцветна перфорирана кожа.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА