Отидете към основна версия

4 871 17

Tesla отново намали значително цените на най-популярните си модели

  • tesla-
  • цени

Една от причините е, че компанията се подготвя за пускането на актуализирани модели

Както вече знаете от предишни наши публикации, през тази година Tesla доста-често променя цените на своите модели. Последната такава промяна е свързана с най-продаваните модели на американската марка, като този път цените на най-продаваните автомобили на Tesla са спаднали , като максималният им спад надхвърля $3000.

Цените на Model Y вече се понижават през втората половина на май, след като се повишиха по-рано същия месец. Сега обаче те са намалени още повече. Модел Y Dual-Motor Long-Range AWD започва от $55 430, което е намаление с $560 от последната официална цена на модела.

Model 3, другата най-популярна кола на Tesla и по-конкретно версията ѝ със задно предаване получи намаление от $3 210 и сега този електромобил струва$39 530. Tesla казва на уебсайта си, че същият модел отговаря и на условията за субсидии във почти всички държави, където има такива.

Автомобилният производител обещава да достави автомобилите с по-ниски цени още този месец. Според експерти в бранша, с тези намаления, автомобилният производител просто иска да увеличи продажбите и доставките си, тъй като силните тримесечни резултати са визитната картичка и голяма реклама на Tesla.

Възможно е Tesla да прави всичко възможно и за да ликвидира произведените екземпляри, защото се подготвя за пускането на актуализирани модели. Говори се още, че Tesla работи върху актуализирана версия на Model Y с кодово име Juniper.

Очаква се автомобилът да влезе в продажба през 2024 година. Има и слухове за предстоящо пускане на актуализацията на Model 3 с кодово име Highland, който може да бъде представен и преди гореспоменатия Model Y.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.

Свързани новини