Отидете към основна версия

1 556 4

Jeep подготвя премиум електрически кросоувър, който ще конкурира BMW iX

  • jeep-
  • wagoneer-
  • s

Иновацията ще се нарича Wagoneer S

Появиха се първите подробности за електрическия кросоувър Jeep Wagoneer S. Новият продукт ще има мощност от 600 конски сили и доста голям пробег. Това съобщи сайтът Autocar .

Новият Jeep Wagoneer S ще се конкурира с BMW iX. Електрическият кросоувър ще достигне дължина от около 5 метра и ще се превърне в новия флагмански електрически модел на марката.

Новостта ще бъде насочена основно към американския пазар. Стартът на продажбите на кросоувъра е планиран за 2024 година, а след още една по-късно той ще бъде наличен в Европа.

Jeep Wagoneer S ще бъде базиран на новата платформа STLA Large на Stellantis. Общо седем модела от американската марка ще бъдат построени върху тази нова платформа.

Електрическият кросоувър ще бъде оборудван с два електромотора, които ще разполагат със системна мощност от 600 конски сили. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема 3.5 секунди.

Също така, иновацията Wagoneer S ще получи батерия с голям капацитет. Пробегът с едно зареждане ще надхвърля 600 км. Jeep Wagoneer S ще получи луксозен интериор и модерни технологии. Цената на електрическия кросоувър все още не е известна.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.

Свързани новини