Last news in Fakti

26 Септември, 2023 15:08 1 506 4

Jeep подготвя премиум електрически кросоувър, който ще конкурира BMW iX

  • jeep-
  • wagoneer-
  • s

Иновацията ще се нарича Wagoneer S

Jeep подготвя премиум електрически кросоувър, който ще конкурира BMW iX - 1

Появиха се първите подробности за електрическия кросоувър Jeep Wagoneer S. Новият продукт ще има мощност от 600 конски сили и доста голям пробег. Това съобщи сайтът Autocar .

Новият Jeep Wagoneer S ще се конкурира с BMW iX. Електрическият кросоувър ще достигне дължина от около 5 метра и ще се превърне в новия флагмански електрически модел на марката.

Jeep подготвя премиум електрически кросоувър, който ще конкурира BMW iX

Новостта ще бъде насочена основно към американския пазар. Стартът на продажбите на кросоувъра е планиран за 2024 година, а след още една по-късно той ще бъде наличен в Европа.

Jeep Wagoneer S ще бъде базиран на новата платформа STLA Large на Stellantis. Общо седем модела от американската марка ще бъдат построени върху тази нова платформа.

Jeep подготвя премиум електрически кросоувър, който ще конкурира BMW iX

Електрическият кросоувър ще бъде оборудван с два електромотора, които ще разполагат със системна мощност от 600 конски сили. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема 3.5 секунди.

Също така, иновацията Wagoneer S ще получи батерия с голям капацитет. Пробегът с едно зареждане ще надхвърля 600 км. Jeep Wagoneer S ще получи луксозен интериор и модерни технологии. Цената на електрическия кросоувър все още не е известна.

Jeep подготвя премиум електрически кросоувър, който ще конкурира BMW iX


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОШО СЛИВОВ

    2 2 Отговор
    ЯКУУУ А КАРАЩИ НЕМСКИ И ЯПУНСККК БЪНКИИИИЙКИИИ!!!???
  • 2 Да но не е конкурент на бмв их

    6 1 Отговор
    Авторе разбирам че си луд фен на бмв и всеки нов модел ти се иска да е конкурент на бмв, обаче бмв iX в америка много нисък пазар дял, съответно Jeep не е в конкуренция с него.

    По скоро е в конкуренция с Лексус, Кадилак, Мерцедес
  • 3 гост

    1 0 Отговор
    Явно след големите дисплеи на таблото стъкления таван ще е следващото , което Тесла наложи като стандарт в "премиум" класа . Повече няма да видите там ламаринен таван !

    Коментиран от #4

  • 4 Знайко

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    ...ако за Канада и Аляска стъкления покрив е готин, за Италия,Флорида и Хонг Конг едва ли е о.к.