Last news in Fakti

25 Януари, 2023 16:38 1 775 11

Jeep е обвинен в измама с характеристиките на хибридните си SUV-та

  • jeep-
  • wrangler-
  • grand cherokee-
  • 4xe-
  • хиблиди-
  • измама
Jeep е обвинен в измама с характеристиките на хибридните си SUV-та - 1

Базираната в Сиатъл адвокатска кантора Keller Rohrback събира данни от собствениците на Wrangler 4xe и Grand Cherokee 4xe за евентуален иск срещу автомобилния производител. Собствениците на хибридни джипове са установили, че в студено време пробегът без активиране на ДВГ не отговаря на обявения, тъй като бензиновият двигател периодично пали дори в режим EV.

Jeep твърди, че 4xe plug-in хибридите са способни да се движат с електрическа тяга от 34 до 40 километра, но юридически подкованите собственици са установили, че подобни характеристики почти никога не са верни. Това вероятно се дължи на специалния режим на обновяване на горивото и маслото (FORM), който поддържа необходимата температура на двигателя с вътрешно горене през зимата.

За да се избегне прекомерното охлаждане на двигателя при движение на електрическа тяга, електрониката стартира за кратко четирицилиндровия турбо мотор, което неминуемо води до незначителни емисии на вредни вещества. Keller Rohrback смята, че ако режимът FORM включва активиране на двигателя с вътрешно горене, не е възможно да се отчете пробегът на електрическа тяга, което означава, че Jeep заблуждава купувачите с рекламата си.

Интересно е, че проблемът с хипоохлаждането на хибридите и краткотрайното стартиране на двигателите с вътрешно горене е решен отдавна във форумите на Jeep. Ако затворите решетката на радиатора, загубата на топлина на двигателя ще бъде по-малка и няма да е необходимо да се активира режима FORM. Тунинг отделът на Mopar дори предлага специални капаци за Wrangler 4xe, но тези аксесоари все още не са задължителни за зимен монтаж.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хибридаджиите са секта

    9 4 Отговор
    Даже по-големи от тесларите. В съседна тема един обясняваше как при 700 км пробег на ден по магистралата, хибридната му toyota corolla харчила 3 литра на 100 газ. Остави другото, но даже и си вярва, че с 20 литра газ за 25 лв ще отиде от софия до бургас и ще се върне!!!

    До толкова вярват на пропагандата на toyota колко са добри хибридите и колко малко харчат.

    Коментиран от #7, #11

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Смех 😆🤡🤣

    4 3 Отговор
    Глопусти що пежата и фятите на същата база не са обвинени на фв нещо Жиип им е неудобен какви немски жалкари

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ФЕН

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "Хибридаджиите са секта":

    Има жената фиат пунто ево 1,4 бензин на газ 90К.купено като ново тази година с него се наблъскахме с багаж и трима човека аз,жената и детето и къмпинг оборудване до тавана .София 8Бургас 19,3 л.газ -15,5лв. с отстъпката 25ст. Така че не реви нормално е за тази тойота ....просто си поддържай колата и спазва правилата на движение и ще се изненадаш . Ина че моята кола е волво ХС60 -6-так 3000см. 305кс.на газ и пак съм 9,5л/100км газ на магистрала 36,5л газ 29лв. с отстъпката по същата релация...тук багаж не играе роля ...

    Коментиран от #8

  • 8 Не каза разхода

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "ФЕН":

    Също не каза и скоростта? Също пропусна факта, че говоря за изминаване на софия бургас софия с 20 литра - над 700 км и разход 3 на 100 със 140 км в час, защото било хибрид.

    Очевидно момчето е чело рекламни материали на toyota и си съчини хипотетична случка, която няма нищо общо с реалността.

    Колата на жена ти може и три на 100 разход да направи и няма да кажа, че не е възможно.

    Може и 140 км да поддържа по магистралата е също няма да кажа че не е възможно.

    Обаче е невъзможно да ги съчетаеш и двете заедно и да минеш 700 км със скорост 140 км в час с 20 л.
  • 9 Омърчиегутуроан коърбъчефърчуй

    3 3 Отговор
    Кое ли им е наред на жееб, че и тва?
    Евтини коруби направени с много компромиси опитващи се да се представят за луксозни. Смешно бе!

    Коментиран от #10

  • 10 Ракета Пейтриът

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Омърчиегутуроан коърбъчефърчуй":

    Нищо подобно! Rubicon минава там, дето Defender-а е пас.
  • 11 Сектанти

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хибридаджиите са секта":

    Този е на някакви много сериозни наркотици. И с 90 зад някой камион да е карал, пак няма как да стане. Тези Тойоти са сравнително икономични при каране с до 100-120, дават разход около 5. Но минеш ли 120 разхода скача много. Имам поне 30к километра на Аурис хибрид, на 140 разхода минава над 7, по-към 8.