Last news in Fakti

7 Юни, 2024 13:59 2 011 3

Jeep връща на пазара легендарния офроудър Cherokee

  • jeep-
  • cherokee
Jeep връща на пазара легендарния офроудър Cherokee  - 1

Jeep Cherokee бе спрян от производство в началото на 2023 година, но по последна информация този култов за марката модел може да бъде възроден още през следващата 2025 година.

За това намекна изпълнителният директор на Jeep Антонио Филоза пред журналисти на американското издание Car and Driver. Антонио Филоза съобщи, че през следващата година ще дебютира нов офроуд модел от сегмента D-SUV и отбеляза, че името му е лесно за отгатване.

Именно в този клас е известният Jeep Cherokee. Изпълнителният директор на Jeep предостави малко информация за предстоящия всъдеход, като отбеляза само, че цената на модела ще бъде приблизително 40 000 долара и ще се предлага с различни мощности - купувачите ще имат свобода на избор.

Очаква се новият Jeep Cherokee 2025 да дебютира в хибридна версия. Но електрическата версия, според Антонио Филоза, все пак ще има, но тя няма да се появи веднага. По време на представянето на електрическия Jeep Wagoneer S от компанията дори показаха изображения на Cherokee, но такива под капака.

От тях бе невъзможно да се видят детайлите от дизайна на колата, но е ясно, че новото SUV ще стане по-ъгловато. Ще припомним, че Jeep Cherokee се произвежда от 1974 година, като от модела се раждат общо пет поколения, като второто е най-популярно - от 1984 до 2001 година от него са сглобени почти три милиона автомобила.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Индианеца Джо

    9 1 Отговор
    А мотора пак ли...3-дупков ше е? Щото вече се излагата....отдавна, къв джип е това...Компас със 130кс дизел и1.3 двигател?
  • 2 ТАКА ЛИ

    1 0 Отговор
    и пак със старата кутия при бензиновите
  • 3 Никси

    1 0 Отговор
    а на мене ми харесва предишния модел 3-та генерация 3.0 дизел црд с4х4 а не с халдекс дифренцял 4вд или авд от такова бягайте далече щото се троши на поразия , частите много скъпи и се слага спецялно масло , само 4х4 версия е най добър , мотора и скоросните кутий са железни !!!.