16 Май, 2023 15:31 1 414 2

И емблематичният Jeep Wrangler ще стане електромобил

  • jeep-
  • wrangler-
  • електромобил
И емблематичният Jeep Wrangler ще стане електромобил - 1

Jeep ще преобразува изцяло своя емблематичен всъдеход Wrangler към електрическа тяга. Това може да се случи още през 2027 година, като информацията е официална и идва от изпълнителния директор на Jeep.

Новото поколение на Jeep Wrangler беше представено през април 2023 г. В момента моделът може да се закупи само с двигател с вътрешно горене или с хибриден силов тракт, но до няколко години ще се появи и напълно електрическа версия.

Jeep възнамерява да произвежда само електрически автомобили от 2030 г. Електрическият кросоувър Avenger вече може да бъде закупен в Европа, а моделите Wagoneer S и Recon ще бъдат налични от 2024 г.

Изпълнителният директор на Jeep Кристиан Мюние отбеляза, че Wrangler е "лицето" на марката. Той потвърди, че новото поколение на модела не само ще бъде изцяло електрическо, но и ще има по-добри офроуд възможности.

Очаква се електрическият Jeep Wrangler да има дълъг пробег и мощност над 300 к.с. Няколко версии с няколко електрически мотора ще бъдат налични за избор. Новостта ще запази познатите дизайнерски характеристики. Ето защо не си струва да чакате революция във външния вид на емблематичния модел - той ще е същият, но без ДВГ.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    1 1 Отговор
    той къде къде грозен сега и безполезен ще го направят
  • 2 истина ти казвам

    0 0 Отговор
    Тия сами ше се самоубият! Абе бамбуци,като напрайте сичко на ток,мислите ли че ше ми пука дали ше карам премиум марка или китайски кочиняк?