Last news in Fakti

1 Ноември, 2022 10:17 4 047 2

Производството на джипове в Китай ще бъде ликвидирано

  • jeep-
  • stelantis-
  • китай-
  • gac

Съвместното предприятие GAC-Stellantis подава документи за фалит

Производството на джипове в Китай ще бъде ликвидирано - 1

Stellantis обяви ликвидацията на съвместно предприятие с китайската Guangzhou Automobile Group (GAC), която беше основана през 2010 г. и произвеждаше Jeep за местния пазар. Съвместното предприятие, което губи пари през последните години, е подало молба за банкрут, тъй като дълговете му са достигнали 111 процента от активите му на стойност 1 милиард долара. Заводът, в който се правят Jeep Cherokee и Compass в Китай ще бъде закрит, но тези модели ще останат на пазара, като ще се доставят от чужбина.

В официално изявление Stellantis подчертава, че ще продължи да обслужва настоящи и бъдещи собственици на Jeep в Китай и марката ще остане на местния пазар. Затварянето на съвместното предприятие с GAC няма да повлияе на бъдещите финансови резултати на Stellantis, тъй като концернът отписа всички инвестиции, свързани с китайския завод Jeep още през първата половина на 2022 г.

Прекратяването на сътрудничеството между Stellantis и GAC стана известно това лято. Тогава беше съобщено, че причината е "липса на напредък" в плана за увеличаване на дела на Stellantis в съвместното предприятие до 75 процента.

Що се отнася до продажбите на Jeep на китайския пазар, през 2017 г. са продадени около 205 000 автомобила, а до 2021 г. търсенето е спаднало до 20 400 автомобила. От началото на 2022 г. китайците са закупили само 1 800 екземпляра от Jeep Cherokee и Compass.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 карача

    3 2 Отговор
    Америте се изтеглят от Китай.Типична тактика преди война.Като ошушкат Русия идва техния ред.