Отидете към основна версия

3 962 43

Lada представи наточена Vesta

  • lada-
  • vesta-
  • sportline

Спортният модел се предлага като комби и седан

Lada допълни портфолиото на Vesta NG с наточената версия Sportline. Тя се отличава с по-агресивна визия, по-мощен двигател, както и пренастроено окачване. Подразделението Lada Sport отговаря за разработването на Vesta Sportline. Тя е базирана на върховото оборудване Techno. Спортната версия се отличава още със седалки с по-голяма странична опора, тапицерия с червени шевове и трилъчев волан. Тъй като оборудването е максимално, седанът и комбито имат подгрев на волана, климатик и парктроник със 17-цолови джанти.

Специалистите на Lada Sport са успели да намалят значително коефициента на аеродинамично съпротивление: за седана той е 0,371, а за комбито - 0,393. Това е постигнато благодарение на нови брони, прагове и спойлер. Клиренсът на спортната Vesta е 158 мм срещу 178 мм при обичайните версии. Други технически и визуални разлики са по-големите спирачни дискове, нова изпускателна система с два накрайника и черен гланциран покрив.

Vesta Sportline се задвижва от 1,6-литров бензинов двигател с мощност 118 конски сили. От място до 100 километра в час седанът ускорява за 10,9 секунди, а максималната му скорост е 190 километра в час.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 48 гласа.

Свързани новини